Policija poslala upozorenje: Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada!

Vijesti 26. svi 202315:42 1 komentar
Austin Distel on Unsplash/ilustracija

Misleći da je osvojio veći novčani iznos, za razne troškove na inozemne račune 66-godišnjak uplatio je nekoliko tisuća eura.

U četvrtak, 25. svibnja, 66-godišnjak s daruvarskog područja policiji je prijavio da je putem društvene mreže posjećivao vjerske stranice nakon čega je s inozemnog broja dobio obavijest da je osvojio novčanu nagradu od 300 tisuća eura koja će mu biti poslana dostavnom službom ali da mora uplatiti administrativne troškove i druge naknade.

Tako je on u nekoliko navrata uplatio veći novčani iznos na razne inozemne račune, a u konačnici nagradu nije dobio te se smatra prevarenim.

Iz policije oručuju ovo je još jedan u nizu modaliteta prijevara, pa je i na ovom primjeru je vidljiva spretnost i lukavost prevaranata.

“Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada, jer kao što smo već isticali sve ono što vam se čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito!Posebno apeliramo na mlade da educiraju i upozore svoje roditelje, bake, djedove, starije i sve one za koje smatraju potrebno, da im skrenu pozornost na ove oblike prijevara i loše strane korištenja društvenih mreža”, poručuju iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare