Nasilnici iz Rovinja ponovno privedeni zbog ranijeg napada

Vijesti 08. ruj 202317:04 0 komentara
PU šibensko-kninska

Rovinjska policija privela je vlasnicu swingerskog kluba Anaconda Đurđicu M. (41) i zaposlenika kluba Krešimira I. (56), ali ne zbog prošlotjednog premlaćivanja Brune Pliše, već zbog nanošenja teških ozljeda 61-godišnjem Talijanu u srpnju ove godine.

Istarska policija je, ne navodeći identitete, izvijestila da se Đurđica M. i Krešimir I. sumnjiče da su 20. srpnja oko 3 sata, ispred kluba Anaconda, pretukli talijanskog državljanina koji se požalio na ponašanje jednog od djelatnika objekta.

Ozlijeđeni muškarac zatražio je pomoć u Rovinju, a potom i u Italiji te je policija zaprimila njegovu prijavu i liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je zadobio teže tjelesne ozljede.

Prema pisanju medija, liječnici su Mauriziju P. zbog težine ozljeda u glavu morali ugraditi metalnu pločicu.

Đurđica M. i Krešimir I. privedeni su prošle nedjelje zajedno s Đurđičinim suprugom Leom M. i zaposlenicima kluba Kristijanom Č., Dariom V., Bojanom L., Aleksandrom P. i Maurom G. nakon što su ispred Anaconde pretukli i opljačkali Brunu Plišu.

Uz to, Leo M. i Kristijan Č. sumnjiče se i za premlaćivanje taksistice K. K. koja je pokušala pomoći napadnutom Pliši, dok se Leo M. sumnjiči i da je iduće večeri prilikom uhićenja pokušao izvući pištolj pa su ga policajci bacili na tlo i savladali.

Osmorka je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena na sud, ali su napadačima na prijedlog tužiteljstva u zamjenu za pritvor određene mjere zabrane približavanja.

Takva odluka je ponukala Plišinog oca, odvjetnika i poduzetnika Miroslava Plišu da uputi otvoreno pismo glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, predsjedniku Vlade, predsjedniku Republike i Hrvatskog sabora te ministru unutarnjih poslova.

U njemu navodi da ovaj slučaj prelazi granice pojedinačnog nasilja prema njegovom sinu i ostalim spomenutim nevinim osobama i predstavlja eklatantan primjer pogrešnog postupanja DORH-a.

Glavna državna odvjetnica je u četvrtak zatražila od tužiteljstva u Puli da preispita zakonitost odluke kojom je osmorki za razbojnički napad umjesto istražnog zatvora određena blaža mjera zabrane približavanja.

Državno odvjetništvo je istaknulo da je nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Puli dužno o svojoj odluci izvijestiti DORH. Naveli su i da je preliminarni nadzor proveden „povodom zaprimljene predstavke i objava u sredstvima javnog priopćavanja te korištenjem podataka iz Informacijskog sustava CTS”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!