Nastavlja se ispitivanje BBB-a u Ateni: Evo kad se mogu očekivati prve sudske odluke

Ana Raić / N1

Na sudu u Ateni i danas će biti nastavljeno ispitivanje BBB-a osumnjičenih za kolovoške navijačke nerede u kojima je smrtno stradao jedan AEK-ov navijač.

Njih 38 već je u ponedjeljak dobilo priliku nadopuniti svoje obrane nakon što su u istrazi provedena DNK i daktiloskopska vještačenja u kojima protiv njih nisu pronađeni novi dokazi.

Mogli su se očitovati i o svojim zahtjevima za ukidanje istražnog zatvora, no odvjetnici koji su nakon ročišta dali izjave medijima, kažu kako ne vjeruju da će sud o njima odlučivati ovaj tjedan. Eventualno, prve odluke bi mogle biti donijete do Božića.

Istovremeno, premijer Andrej Plenković najavio je da dobre vijesti za BBB-e koji su pod istragom u Grčkoj, očekuju već sredinom ovog tjedna. Pri tome, kao ni ranije kada je najavio dobre vijesti za osumnjičene hrvatske državljane, nije precizirao o čemu se radi i na čemu temelji svoj optimizam.

Odvjetnici okrivljenih ne žele pak komentirati političke pritiske u ovom slučaju, već ističu kako je borba protiv optužbi moguća jedino pravnim sredstvima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.