Pernar danas neće svjedočiti protiv Hrvata u Zambiji, tvrdi da je dobio malariju

Vijesti 17. svi 202309:17 1 komentar
Emica Elvedji/PIXSELL

Danas se nastavlja suđenje hrvatskim parovima koji su u Zambiji optuženi za pokušaj trgovine djecom, a ročišta su sazvana i za četvrtak te petak.

Trebali bi se saslušavati svjedoci i izvoditi dokazni postupci tužiteljstva i obrane, a kao jedan od svjedoka tužiteljstva trebao bi se pred sudom pojaviti i Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik koji se već dva mjeseca nalazi u Zambiji i tvrdi da ima saznanja o ovom slučaju, piše Jutarnji list.

Ipak, Pernar neće biti saslušan danas budući da se zarazio malarijom. Na svojem Telegram kanalu obavijestio je pratitelje da je dobio malariju i da bi se pred sudom mogao pojaviti u četvrtak ili petak.

Na ročištu koje je održano prošlog tjedna Hrvati svi su se izjasnili da nisu krivi pred Visokim kaznenim sudom u Ndoli. Ondje je održano prvo ročište nakon što je suđenje prebačeno s nižeg na viši sud te je optužnica spojena.

Optuženi su za kazneno djelo pokušaja trgovine djecom unutar teritorijalnih granica Zambije u svrhu iskorištavanja. Svaka točka optužnice vezana je uz jedno posvojeno dijete.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare