“Ne može se obilježavanje obljetnice svesti na sukob predsjednika i ministra”

Vijesti 29. lis 202210:01 0 komentara
N1

Bivša ministrica obrane Željka Antunović u Novom danu komentirala je odnos između predsjednika RH Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

“Nemam više ni strpljenja ni tolerancije gledati ovo što se događa u vrhu hrvatske politike koju utjelovljuju predsjednik s jedne strane, premijer s druge strane, odnosno cijela Vlada”, rekla je Antunović i dodala:

“Sve se to reflektira i na čisti politički sukob. Predsjednik izražava velike zamjerke, uvredljivim riječima, prema HDZ-om, nazivajući ih otvoreno lopovima. Dio građana na to plješće i mogu razumjeti da im se sviđa kad se kritizira vodeća stranka jer se radi o izrazito neoperativnoj Vladi.”

Ističe da su dosta uspješni u kontroliranju kriza poput pandemije i potresa. “Prvi dan nakon potresa su bili dobro organizirani, a onda su nastupile dvije godine nerada, neefikasnosti, nesnalaženja.”

“Milanovićeva retorika je nediplomatska”

Ipak, navodi da je Milanovićeva retorika neprihvatljiva. “Takva retorika bi se u političkim dimenzijama nazivala nediplomatskim ponašanjem. Predsjednik osim političke karijere ima samo tu diplomatsku karijeru, pitam se kakav je diplomat bio?!”

VEZANE VIJESTI

Osvrnula se i na nepozivanje Milanovića na obilježvanje 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske.

“Ne može se obilježavanje obljetnice svesti na sukob predsjednika i ministra. Ministar i predsjednik mogu biti kakvi god, možemo o njima misliti sve najgore, ali zbog nas građana moraju surađivati i raditi sve ono što ima zakon i Ustav propisuju”, istaknula je Antunović.

“Predsjednik pravi konflikt iz svake sitnice”

Kaže da nam ovakvo ponašanje narušava ugled i podsjetila je da je Hrvatska zavšrila na ruskim portalima kao zemlja čiji predsjednik podržava Rusiju.

“Predsjednik koristi svaku priliku da u svoju korist prikupi bodove, kritizirajući bilo što, pravi konflikt iz svake sitnice oko koje konflikta ne bi trebalo biti”, istaknula je Antunović.

“Umjesto da imamo predsjednika mirotvorca, on propagira agresiju”, dodala je.

Antunović navodi da je Nancy Pelosi bitna političarka u SAD-u, a da je predsjednik izjavio da ona nije njegova razina.

“Ja ga znam jako dugo i znam da ne postoji njegova razina, on je na vrhu svega i svi su ostali bezvrijedni”, rekla je, pojašnjavajući da takve izjave predsjednika štete odnosu Hrvatske i SAD-a.

Osvrnula se i na optužnice protiv ministara i druge afere koje su isplivale na površinu posljednjih mjeseci, navodeći da korupcija godinama razdire hrvatsko društvo, ali da nije dovoljno samo prozivati i kritizirati.

“Treba prozivati premijera koji bira na očito jako neobičan način i po neobičnim kriterijima svoje ministrima. Međutim, to nije pravi put. Brojni sustavi bi trebali drukčije funkcionirati da bi se to riješilo. Pojedinci se jednostavno ne boje zakona i pravosuđa”, kazala je Antunović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!