“Ne možete navijati za Dinamo i Hajduk, pa tako ni raditi na Rebru i privatno”

Vijesti 21. lis 202210:43 3 komentara
N1

Rajko Ostojić gostovao je u Novom danu i komentirao probleme u zdravstvu.

“Netko vam servira milijardu i pol kuna, a vi iskoristite 15 milijuna kuna. To je za ostavku. Ja bih se nakon ovakvog članka stidio. Vidim da je premijer odgodio konferenciju za medije, možda ga je sram”, rekao je saborski zastupnik.

Navodi kako je u 10 godina, Hrvatska izgubila 400 tisuća građana dok je istovremeno skoro 2 i pol tisuće ušlo u sustav. “Povećali su broj privatnih ordinacija, a zaključak je da nikad nisu bile duže liste čekanja. Imaš 400 tisuća manje nečega, u isto vrijeme više zaposlenih, tu zahvaljujem HDZ, ali s druge strane velike liste čekanja. To je za Nobelovu nagradu”, rekao je.

VEZANA VIJEST

Komentirao je i potencijalno pretvaranje županijskih bolnica u državne.

“Taj potez ja podržavam, iako će to kvačiti neke dobre bolnice i dobre župane poput Matije Posaveca, ali nažalost, imao je aferu koja je trajala. Vraća se ono što smo radili jedino ja i HDZ-ov ministar Milinović – spajanje bolnica koje će pacijentima pružiti puno više”, rekao je.

Lažna bolovanja

Osvrnuo se i na veliku brojku lažnih bolovanja.

“Definitivno ima jako puno lažnih bolovanja, oni će tu uštedjeti 150 milijuna kuna, ali mi smo tu izgubili milijardu i pol kuna. Mogli smo još 10 godina trpiti lažna bolovanja za tu cifru”, rekao je te dodao: “Možete voljeti Dinamo i Hajduk, no morate navijati za jednoga. Ne možete raditi na Rebru i raditi privatno. Ja ću podržati da liječnici ne smiju raditi popodne u privatnim praksama”, rekao je.

Navodi kako zagrebačke kliničke bolnice imaju jako dobre ravnatelje, ali ministar to treba dobro organizirati jer je on odgovoran za sve.

“HZZO nije sazrio kao prava osgirajavajuća kuća. On funkcionira kao socijalistički relikt koji se zadnjih desetak godina polako dizao, a zadnjih 5 godina potpuno urušio pod vodstvom Vukelića”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare