“Ne vidim da bi netko pola milijarde eura za Fortenovu iskeširao navrat-nanos”

Vijesti 05. stu 202218:41 3 komentara
Borna Filic/PIXSELL

Profesor međunarodnih ekonomskih odnosa sa Sveučilišta Libertas Luka Brkić bio je gost Dnevnika N1 i komentirao vijest o kupnji ruskog udjela u Fortenova grupi.

Na pitanje je li kupnja udjela u Fortenovi propala s obzirom na sankcije Rusiji, Brkić odgovara:

VEZANE VIJESTI

“Ono što čujemo od državnih vlasti, izgleda da je tome tako. Zato što je imovina pod sankcijama. To je nova pravna situacija. Slažem se da to spada pod nizozemsko zakonodavstvo, ali ono je dio zakonodavstva EU i dio okvira vezanog za sankcija. Po tome bi se dalo zaključiti da prijenos vlasništva neće biti izvršen”.

“Ne vjerujem da su investitori tolio navini i amateri da bi iskeširali toliki novac bez dubljeg uvida. To meni izgleda krajnje neugledno i naivno”, dodao je Brkić.

Kaže da ne vidi da bi netko iskeširao pola milijarde eura navrat-nanos.

“Zašto su mirovinski fondovi odustali – to je pitanje. Da nema priče o sankcijama, čitava ta transakcija bi eventualno bila zabilježena na nekoj razini novinarske crtice na razini nekog privrednog glasnika”, smatra on.

Brkić je kazao da je uistinu riječ o strateški važnoj kompaniji, ali da u ovom trenutku nije primarno pitanje koje su nacionalnosti investitori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare