“Ne znam kako si je predsjednik protumačio da može biti jedini organizator”

Vijesti 04. kol 202121:18 > 21:19 4 komentara
N1

Ministar obrane, Mario Banožić, za N1 Televiziju govorio je o proslavi Oluje i dolasku generala na prijem kod predsjednika Zorana Milanovića.

“Ovdje smo imali jednu jednostavnu situaciju u ovoj organizaciji. Generalskom zboru je poslana pozivnica, oni su rekli da će je podijeliti svojim članovima. Na samoj sjednici Obora donesena je odluka da neće za nikoga biti posebno organiziran prijevoz i smještaj i sukladno tome mi smo izvršili svoje”, rekao je o činjenici da je u jednom trenutku bilo upitno tko će od pozvanih generala uopće doći.

Dodao je i kako je Generalski zbor, kao i svake godine, bio upoznat s time što će se događati 4. i 5. kolovoza te da su u Knin uvijek dobrodošli.

“Ja sam rekao temeljem čega se događa ovakav događaj i temljem čega je formirano povjerenstveno i ne znam na temelju čega je predsjednik sebi protumačio da on može biti jedini organizator. Ovo je velik događaj, vojska je većinu preuzela na sebe, imate jake protokole koji dolaze iz ureda predsjednika i Vlade, naravno da svi moraju biti uključeni u ovu organizaciju”, kaže.

Rekao je i kako je, sukalno epidemiološkim mjerama, poslano do 1000 pozivnica, ali da je uvijek bilo ljudi koji dolaze u vlastitom aranžmanu. Pozvao ih je da se pridržavaju mjera kako bismo održali niske brojke zaraženih i ostvarili dobru sezonu. Govorio je i o polaganju vijenaca.

“Mislim da smo pitanje zajedničkih vijenaca već riješili. Polaže i predjednik i Vlada i Sabor i roditelji poginulih branitelja i udruge na svoj jedan dostojanstven način”, veli.

Rekao je i kako je hrvatska vojska iznimno cijenjena:

“Sustav hrvatske vojske najbolje govori o tome koliko na cijene naši saveznici i partneri. Cijene nas po srčanosti i želji da budemo najbolji. Cijene nas kroz potporu koja se vidi kroz razne donacije i sudjelovanje u raznim akcijama. Naši vojnici su moderno opremljeni i bit će i dalje. Moderniziramo vojsku i to ćmo činiti i dalje. Dotakli ste se Rafala, što je možda najznačanija i najveća investicija od Domovinskog rata koju smo imali.

Ja očekujem da ćemo 2023. poslati do 15 naših pilota na obuku i do 80 naših tehinčara i inženjera, a prve Rafale očekujemo u 2024. godini, a ostalih 4 u 2025. godini. Očekujem da ćemo prve rafale 2024. imati na Oluji”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare