N1 doznaje: Moćni HDZ-ovac čiju je kćer prijavila mlada policajka bio na sastanku s njezinim šefom

Crna kronika 17. lis 202409:59 > 10:38 2 komentara
nediljko dujić moćni hdz-ovac
Hrvoje Jelavić/Davorin Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

U jeku afere nakaze predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem te jednim od njegovih najbližih suradnika, koji vodi kriminalističku policiju. Naša Ana Raić doznaje detalje.

Prema informacijama N1 Policijska uprava šibensko-kninska tada je već zaprimila odluku o odbačaju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri Anne Dujić podnijela mlada šibenska policajka.

Sastanak u sjedištu policije

Iz tog odbačaja proizlazi kako rukovoditelji u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj smatraju obitelj Dujić moćnom, zbog čega su, kako stoji u njenom iskazu, uvjeravali mladu policajku da ne podnosi prijavu protiv Anne Dujić. U međuvremenu je glavni državni odvjetnik Ivan Turudić naložio preispitivanje te odluke.

No, dok se još za odbačaj prijave nije javno, znalo Dujić je bio na sastanku sa Santinijem. Na upit N1 iz PU šibensko-kninske potvrdili su sastanak te naveli da je Dujić došao kako bi podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela koje je počinjeno na njegovu štetu.

Neuobičajen potez načelnika?

Da načelnici inače ne zaprimaju kaznene prijave u neformalnim razgovorima, potvrdilo nam je više policijskih šefova. Navode da to rade policijski inspektori.

Zato smo zamolili PU šibensko-kninsku da objasni ovaj potez svog načelnika. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Dujić: Prijavio sam prijetnje

Sam Dujić potvrdio je za N1 da je bio u sjedištu šibensko-kninske policije.

“U ponedjeljak 14. listopada gospodin Nediljko Dujić sa suprugom je bio u PU Šibensko-kninskoj radi podnošenja kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje na štetu svoje obitelji”, odgovorili su iz Hrvatskih šuma. Pitali smo i u kakvim je odnosima Dujić sa Santinijem te koliko često se sastaju.

“S načelnikom PU Šibensko-kninske u korektnim je službenim odnosima”, rekli su nam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare