Nedjeljom nema odvoza miješanog komunalnog otpada iz centra Zagreba

Vijesti 29. lis 202211:17 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Iz Grada Zagreba podsjetili su u subotu stanovnike centra grada da u razdoblju između 22 sata u subotu i 20 sati u ponedjeljak ne iznose vrećice i spremnike za miješani komunalni otpad na javnu površinu, budući se nedjeljom ta vrsta otpada ne odvozi.

Novi model sakupljanja otpada u centru Zagreba u primjeni je od 1. listopada i uključuje odvoz miješanoga komunalnog otpada iz centra grada svaki dan osim nedjelje.

Građani koji nemaju spremnike na vlastitim površinama miješani komunalni otpad odlažu u plavim ZG vrećicama ispred svojih ulaza od ponedjeljka do subote, između 20 i 22 sata a oni koji imaju spremnike na vlastitim površinama mogu ih iznijeti ispred ulaza u istim terminima, te vratiti nazad najkasnije do 8 sati sljedećega dana, kako ih Čistoća ne bi trajno uklonila.

U Gradu podsjećaju da odlaganje ZG vrećica izvan predviđenog vremena podliježe kaznama propisanima Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada te Odlukom o komunalnom redu, za što su zaduženi djelatnici Čistoće i komunalni redari.

Ostale frakcije otpada odlažu i sakupljaju po uobičajenom rasporedu. Također, različite vrste otpada mogu se u svakom trenutku odložiti u raspoložive podzemne spremnike i u spremnike na zelenim otocima, navodi se u priopćenju Gradske uprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!