Nela Sršen podržava ukidanje mjera: Prošli smo teških perioda kroz restrikcije

Vijesti 14. tra 202211:39 > 13:13 1 komentar
N1

Doktorica Nela Sršen gostovala je u N1 Studiju uživo i rekla da pozdravlja mjere koje je jučer uvela Hrvatska - ukidanje karantene i uvođenje četvrte doze, a polako ih uvodi i cijela Europa.

“Razlika je u tome što se u Italiji gradulano skidaju restriktivne mjere, ne sve odjednom. Skidanje maski u zatvorenim prostorima, green pass… Sve se to skida. Ostaju mjere što se tiče bolnica i domova za starije. Na kraju mjeseca će se vidjeti kakva će epidemiološka situacija”, rekla je.

U Italiji se četvrta doza za 80-godišnjake počela davati jučer. Vjeruje da su ljudi shvatili da su sigurniji ako uzmu četvrtu dozu.

vezane vijesti

“Italija se već priprema s cjepivima za jesen, a čekaju se i nova cjepiva”, govori Nela Sršen. Podsjetila je na prošlu godinu, kada smo preko ljeta zaboravili na virus, pa najesen imali porast zaraženih.

Kaže da se virus na neki način nastoji kontrolirati, a mjere pozdravlja. “Prošli smo teških perioda kroz restrikcije.”

Nada se da će virus postati kao i virus gripe, no upozorava na varijantu koja se pojavila u Kini.

“Već sada imamo i novo oružje. Bilo je to novo iskustvo. Bolje smo upoznali virus, situacija se drastično mijenja. Determinantno je bilo cijepljenje, Italija je s 91-92 posto procijepljenosti na vrhu. Unatoč tome, mjere se ukidaju gradualno. Na kraju travnja vidjet će se kakva će biti situacija te treba li revidirati mjere”, navela je liječnica.

“Treba se prilagoditi kulturi i mentalitetu naroda”

Smatra da Hrvatska jako dobro radi svoj posao.

“Svakoj zemlji bi se moglo nešto reći, svaka zemlja ima dobrih i loših strana. Treba se prilagoditi kulturi i mentalitetu naroda. Treba naći sredinu u svemu tome. Svaka zemlja treba proći svoje iskustvo, iz toga naučiti i prema tome se ponašati”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare