Grmljavinska oluja protutnjala Dalmacijom, vjetar nosio krov u Orahovici

Vijesti 28. kol 202317:11 > 21:44 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Na moru južno od Pule formira se novo grmljavinsko nevrijeme koje će se slijedećih sati premještati prema sjeveru uglavnom preko središnje i istočne Istre, a zahvatit će i dio Kvarnera, upozoravaju u ponedjeljak popodne iz Ravnateljstva civilne zaštite.

U objavi na društvenim mrežama, građane su pozvali da prate upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda, a ako kreću na put provjere stanje na cestama na stranicama Hrvatskog autokluba.

Vatrogasci su tijekom prijepodneva na području Umaga i Poreča imali više od trideset intervencija, uglavnom radi ispumpavanja vode nakon nevremena, no veće štete nisu zabilježene i nitko nije stradao, izjavio je ranije danas Hini županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Nevrijeme je ranije danas zahvatilo i virovitičko-podravsku županiju. Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je dojavu kako je uslijed jakog vjetra u popodnevnim satima u Orahovici došlo do raskrivanja krova obiteljske kuće. Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućene sve žurne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i slabom kišom završilo je oko 17:00 sati.

Kod Rovinja se pojavila ogromna pijavica, a jak kišni val zabilježen je od Poreča do Umaga, javlja Istramet.

Udar munje izazvao požar na Marjanu

Na moru južnije od Hvara nekoliko je centara olujnog nevremena koje će se u južnoj struji premještati najprije prema Splitu, a poslije na području od Splita prema Dubrovniku i prema unutrašnjosti Dalmacije.

Udar munje izazvao je požar u ponedjeljak oko 18,30 sati na Sedlu u Park šumi Marjan, no lokaliziran je zahvaljujući brzoj je intervenciji vatrogasaca, doznaje se u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP).

Požar je buknuo nešto poslije 18,30 sati kada su poziv dobili vatrogasci koji su odmah izašli na teren.

U vrlo kratkom vremenu na teren su izašla tri vozila i deset vatrogasaca JVP-a i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split koji su požar lokalizirali u 19,38 sati.

Gorjeli su trava, nisko raslinja i borovina, a izgorjelo je oko 200 četvornih metara, usprkos brzoj reakciji vatrogasaca i kiši.

Vatrogasci kažu da je požar najvjerojatnije izazvao udar munje u stablo.

“Grmljavinska oluja protutnjala je Dalmacijom… u jednom trenutku imali smo i 35.000 munja u 2 sata”, objavio je Neverin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!