Posljedice nevremena: Pijavica odnijela krovove, ženu udario grom, umro kupač…

Vijesti 29. kol 202319:06 > 22:31 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL/Pixabay/ilustracija

Jako nevrijeme u popodnevnim satima zahvatilo je Zagreb te područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Pijavica u Sisku

Olujno nevrijeme zahvatilo je u utorak nešto poslije 14 sati istočni dio sisačkog područja, a najviše je stradalo romsko naselje u kojemu je pola kuća ostalo bez krovova te je ukupnu štetu trenutno nemoguće procijeniti.

Od pedesetak kuća, njih 25 ostalo je bez krova, a štete su također počinjene na električnim i drugim instalacijama, doznaje se od predstavnika Civilne zaštite.

Mještani naselja svjedoče o oluji koja je u nepunih dvadesetak minuta počinila štetu koju je trenutačno nemoguće procijeniti. Kako bi se zaštitili od mogućih novih padalina mještani su se i sami angažirali na postavljanju plastičnih folija preko krovova.

Iz Grada Siska navode da je ovo naselje Palanjek, prema riječima mještana, poharala pijavica i ostavila veliku štetu za sobom.

Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća, izvijestio je MUP.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak, koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Nije bilo dojava o ozljeđenim osobama.

Šteta na školi

U Zagrebu je bilo više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obavještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Žena je zbrinuta u Opću bolnicu Karlovac i nije životno ugrožena.

MUP
MUP
MUP

Kupač preminuo nakon spašavanja iz mora

Dojava o osobi u pogibeljnoj situaciji u MRCC Rijeka zaprimljena je jučer, 28. kolovoza u popodnevnim satima te su o događaju obaviještene nadležne LK Rijeka, LI Mali Lošinj i Policijska postaja Mali Lošinj, koji su odmah krenuli prema mjestu dojave, na plažu „Veli Žal“, kamo je osoba pod naletima jakog juga odnesena sa mjesne plaže “Borik”, odakle je prema izjavama očevidaca, krenuo plivati.

Nesretnog kupača, državljanin Republike Austrije iz mora su izvukli kupači, a na poziciju je angažirana Hitna medicinska pomoć, čiji djelatnici su u 13.30 sati na žalost ustanovili da je osoba preminula.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Upozorenje DHMZ-a

Na dubrovačkom području formirao se jače izražen grmljavinski sustav zbog čega je moguća obilna kiša u kratkom vremenu te urbane poplave, a zbog čega je izdano kratkoročno upozorenje DHMZ-a

Što nas čeka u srijedu?

Prema prognozi DHMZ-a, u srijedu nas također očekuje oblačno vrijeme, povremeno s kišom. okalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, posebice duž obale i jače izraženi.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu između 18 i 22. Najviša dnevna većinom od 21 do 26 °C, ponegdje u gorju i niža.

Za srijedu je izdan i narančasti meteoalarm za riječku regiju zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, navode prognostičari DHMZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!