Nezaposlena majka troje djece htjela ukrasti konzerve tune iz trgovine, sada joj prijeti zatvor

Vijesti 01. lis 202314:13 9 komentara
Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia / Ilustracija

Majci troje djece prijeti devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog pokušaja krađe 43 konzerve tuna salate iz trgovine u Zagrebu.

Prema optužnici, ona je u veljači oko 15.40 sati u Branimirovoj u Zagrebu “došla u trgovinu te s polica uzela i za sebe zadržala 43 konzerve salate raznih okusa, vrijednosti 182,32 eura”, prenosi Danica.

Žena (40), inače udovica i nezaposlena majka troje male djece, konzerve je “stavila u platnenu vrećicu i udaljila se s otuđenim predmetima prošavši blagajnu i iste ne plativši”. Zaustavio ju je zaštitar kojem je odmah predala vrećicu s konzervama i pobjegla u nepoznato.

“Vidio sam da uzima konzerve i stavlja u vrećicu pa sam je na izlazu zaustavio. Rekla mi je točno ime i prezime, adresu stanovanja i datum rođenja. Predala mi je vrećicu i potom pobjegla”, ispričao je zaštitar koji je naglasio kako su konzerve neoštećene vraćene u trgovinu.

Žena je priznala sve što joj se stavlja na teret i rekla je da se jako kaje zbog svega. “Ušla sam u trgovinu, uzela konzerve riba u vrijednosti od oko 170 eura i stavila ih u ruksak. Htjela sam ih prodati kako bih imala novca za svoje lijekove. No, zaštitar me na izlazu povukao, pa sam se uplašila i pobjegla”, rekla je u istrazi.

Tužitelji za nju, unatoč teškim životnim prilikama, traže devet mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je ranije već osuđivana za krađu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.