Niste dobili žute i smeđe vrećice za plastiku i biootpad? Evo gdje sa smećem

Vijesti 22. pro 202207:33 0 komentara
N1 / IR

Od 1. listopada u Zagrebu je na snazi novi sustav prikupljanja otpada, a nakon prvotne graje koja se podigla zbog plavih vrećica, situacija se, barem za sada, malo primirila. No, kako stvari stoje, građani nekih zagrebačkih kvartova sada imaju problema s vrećicama za plastiku i biootpad.

Neki građani, naime, još uvijek nisu dobili nove pakete vrećica za plastiku i biootpad, a čija je podjela počela sredinom listopada.

Iz Zagrebačkog holdinga kažu da korisnicima njihovih usluga dijele žute vrećice za odvojeno prikupljanje plastike i metala, te smeđe vrećice za odvojeno prikupljanje biootpada za zgrade.

“Vrećice dijele djelatnici Zagrebačkog holdinga koji su raspoređeni u četiri tima: sjever, jug, istok i zapad. Podjela vrećica je u tijeku, i svi građani Zagreba će dobiti vrećice. Ako je netko prilikom podjele izuzet, može se javiti u Zagrebački holding na mail adresu [email protected]”, kazali su za net.hr.

Biootpad odlažite u biorazgradivom materijalu

Iz Holdinga mole građane koji više nemaju vrećica da do dodjele plastičnu i metalnu ambalažu odlažu u žute spremnike na javnim površinama, te u reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta.

“Važno je naglasiti da je biootpad važno odlagati u biorazgradivom materijalu, u bilo koju drugu biorazgradivu vrećicu, papirnatu vrećicu ili direktno u smeđi spremnik”, kažu iz Zagrebačkog holdinga.

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nedavno je najavio da kreću pojačane kontrole plavih vrećica, kao i kažnjavanje. “Mislim da je bilo dovoljno vremena za prilagodbu. U siječnju će početi i provjere spremnika koji su još na javnim površinama”, kazao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!