Uhićeni bivša tužiteljica, njezin suprug i Piruška Canjuga

Crna kronika 16. stu 202108:46 > 14:10 4 komentara
Matija Habljak / Pixsell

Bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, uhićeni su u utorak zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom, u novoj akciji Uskoka i policije.

Uhićenje Puklinovih potvrdio je njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, a odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je za N1 da je uhićena Piruška Canjuga.

Jedna od stvari na koje se sumnja, prema zasad neslužbenim informacijama, je zlouporaba položaja i ovlasti – da je Mirela Alerić Puklin davala informacije Piruški Canjugi iz predmeta Agrokor.

Akcija je je proizašla iz ranijeg istraživanja u slučaju Janaf, a sve skupa je akcijom obuhvaćeno – prema neslužbenim informacijama 7 osoba – no neće sve biti uhićene.

Tomislav Miletic/PIXSELL

O slučaju se oglasio USKOK:

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Zagrebu i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti i gospodarska kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je jedna od osoba protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

I policija je objavila priopćenje o slučaju:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb – u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju novog kriminalističkog istraživanja, za koje su saznanja proizašla iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021. godine.

Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba – od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona – a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Tijekom današnjeg dana provodit će se i dokazne radnje.

N1

Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare