Novaković: Banožićev slučaj je u boljoj fazi od slučaja Frke-Petešića

Vijesti 08. velj 202221:05 1 komentar
nataša novaković, povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
Luka Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Povjerenstvo za sukob interesa provjerava nove imovinske kartice koje je, do kraja siječnja, trebalo predati 4 tisuće dužnosnika. Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, otkrila je jesu li svi dužnosnici predali nove, osvježene imovinske kartice.

“Podneseno je gotovo 90 posto, oko 1400 kartica smo dobili u zadnjih mjesec i pol. Ima stotinjak koje nisu došle i nisu obrađene. S obzirom da to rade četiri osobe u Povjerenstvu, to se mora administrativno provjeriti prije online objave, tako da to je neka razlika mala od potpunog broja. Čekamo nove kojima rok još nije istekao”, rekla je Novaković RTL-u.

Osvrnula se i na slučaj sa stanom predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frke-Petešića.

“Taj slučaj je u fazi da su iz Povjerenstva otišli dopisi. Možemo čekati tjedna-dva da doše dokumentacija koju smo zatražili i vidjet ćemo jesu li utvrđene činjenice koje su relevantne. Ukoliko će biti potrebe ići ćemo prema obvezniku da se očituje”, kazala je.

Novakoviće je kazala da je slučaj sa stanom ministra obrane Marija Banožića u boljoj fazi.

“To je predmet iz 2021. i tu smo sakupili svu dokumentaciju. Još nedostaje jedan dokument koji čekamo i to bi trebalo za dva tjedna na sjednicu. Mislim da MUP-a čekamo taj dokument, nisam sigurna, ali sve ostalo smo dobili”, kazala je Novaković.

Novaković je komentirala i što je sa slučajem Gordana Jandrokovića koji je, prema tvrdnjama zviždačice Đerek, urgirao za svog prijatelja.

“Istražujemo i utvrđujemo činjenice i navode iz medija. Kad prikupimo činjenice vidjet ćemo hoćemo li ići prema dužnosniku i imali za to potrebe. Ne mogu komentirati puno. Otvaranja predmeta nema kao takvog, sad istražujemo činjenice je li vjerodostojna situacija. Prikupili smo informacije koje su izašle u medijima, provjerit ćemo ih i odlučiti. O detaljima ne bih mogla”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare