Novaković: Ipak sam se prijavila na natječaj za predsjednicu Povjerenstva

Vijesti 28. ruj 202214:11 0 komentara
N1

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković gostovala je u N1 Studiju uživo i najavila svoju ponovnu kandidaturu za tu dužnost.

Kaže da je Povjerenstvo, nakon nekoliko turbulentnih mjeseci, konačno došlo u poziciju da može rješavati predmete.

“Imamo velike zaostatke. Što se tiče predmeta Zdravka Marića, on je u postupku i očekuje se očitovanje. Imamo i predmet gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a Banožića smo zatvorili”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da i dalje nalazi smisao u djelovanju Povjerenstva. “Problem je u tome što bih ja sve i odmah, a pomaci su izuzetno mali. Velika su trgovačka društva pod našom smotrom, ali to ide toliko sporo da se ponekad čini kao Sizifov posao”, rekla je.

“Ljudi koji su poduzetnici moraju tri puta razmisliti prije nego uđu u politiku kako bi shvatili sve što si time ograničavaju”, dodala je.

Voditelj Igor Bobić upitao ju je kako je došlo do toga da upravo ona zadaje najveće glavobolje premijeru Andreju Plenkoviću. “Pa valjda radom Povjerenstva. Mi smo izabrani da radimo za društvo u cjelini. Tu su bitni transparentnost i nezavisnost”, rekla je

Rekla je i da se ipak ponovno kandidirala na novom natječaju za predsjednicu Povjerenstva, iako je prethodno govorila da se neće prijaviti. “Vodila sam razgovore sama sa sobom i sigurno sam desetak puta pomislila kako bih voljela reći ‘to je sve od mene, doviđenja’, ali ja nisam osoba koja stvari ostavlja napola dovršene”, rekla je.

“Ništa ne očekujem, kao ni prvi put. Na meni je da razmislim želim li to ili ne. Kako će to ispasti, ja ne znam. Neću biti bez posla u svakom slučaju”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!