Nove mjere: Od 2. studenog sve istarske škole prelaze na online nastavu?

Vijesti 25. lis 202111:04 > 11:07 0 komentara
N1, Ilustracija

Istarski Stožer civilne zaštite ovog će tjedna donijeti, odnosno poduzeti određene mjere da bi se smanjio broj novozaraženih, priopćeno je u nedjelju iz Stožera.

“Mi nismo za nikakav lockdown, no razmatramo sve mogućnosti. Na stolu su sve opcije. Zaoštravanje mjera ne dolazi u obzir, međutim, nešto ćemo morati poduzeti u suradnji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite da bi smanjili broj novozaraženih”, izjavio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

S obzirom da se od ukupnog dnevnog broja novozaraženih između 40 i 60 posto odnosi na školsku djecu, odnosno na učenike osnovnih i srednjih škola, Glas Istre neslužbeno doznaje da bi školska djeca nakon kraćeg jesenskog odmora koji je planiran za utorak, 2. studenoga, te srijedu, 3. studenoga, zbog blagdana Svih svetih, mogla ostati kod kuće još dva tjedna i imati nastavu na daljinu. Na taj način bi se prekinuo uzlazni smjer i smanjila mobilnost djece.

O tome će se raspravljati u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije na kojoj će biti i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu koja je u stalnom kontaktu s ravnateljima svih istarskih škola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!