Novi detalji: Filipovića na sastanku upozorili za plin, evo što je rekao

Vijesti 11. srp 202321:07 0 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

HEP nije slao samo dopise Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Održan je i sastanak kriznog stožera na kojem je resorni ministar Davor Filipović jasno upozoren na problem.

USKOK je danas ušao u HEP i češlja papire, a premijer Andrej Plenković i dalje tvrdi da nije ništa znao, vidio, čuo. Kaže da je dobar premijer, ali da nije čudotvorac, a i posao s energentima je kompliciran.

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, u čijoj nadležnosti je HEP, za Dnevnik Nove TV poručuju kako ih institucije za sada nisu kontaktirale.

USKOK je u HEP-u vjerojatno jer je HEP plin kupovao skupo, a prodavao jeftino. U HEP-u uvjeravaju da u potpunosti surađuju sa svim nadležnim tijelima.

HEP, osim što je poslao dopise Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, održao je i sastanak kriznog stožera na kojem je član Uprave HEP-a Petar Sprčić upozorio i pred ostalima na sastanku na taj problem, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović mu je odgovorio da to nije tema.

Kako je prvi objavio Nacional, nakon nekoliko dopisa Filipović je dodatno upozoren 29. ožujka na sastanku pred 15-ak svjedoka na stvaranje viškova, da će ih naročito biti u lipnju, i na negativne posljedice koje to može imati.

Unatoč tome što se iz dopisa koje je objavio Nacional, a čiju autentičnost nitko ne spori, jasno vidi da je šef HEP-a Frane Barbarić uzastopno upozoravao ministra i premijera o tome da će se, ako situacija s viškovima eskalira, ti viškovi prodavati po aukcijskom principu i da bi cijene tada mogle biti znatno niže od nabavnih, te unatoč tome što je na situaciju s plinom bio upozoren i pred svjedocima, Filipović i dalje tvrdi da nije imao pojma da će se viškovi plina prodavati ispod svake cijene.

Trgovina plinom koji je HEP skupo kupovao, a jeftino prodavao, još prošli tjedan došla je pod povećalo Državnog odvjetništva. Još nema konkretnih informacija tko je sve jeftin plin kupovao, ni tko je u cijelu priču bio uključen.

Neslužbeno, Plenković ipak razmišlja o smjeni, i to i Filipovića i Barbarića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!