Novi detalji napada u Varaždinu: Žena izbola djelatnicu i dvoje korisnika dok su kitili bor

Crna kronika 19. pro 202314:17 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ništa nije slutilo da bi moglo doći do ove tragedije, no pojavile su se informacije da je napadačica imala psihičkih problema.

Dok se čekaju rezultati očevida krvavog napada u prenoćištu za beskućnike u Varaždinu oglasili su se iz Grada Varaždina i izrazili žaljenje zbog teškog incidenta. Ranije smo javili da je danas oko 10 sati žena koja je boravila u prenoćištu nožem napala troje ljudi. Radi se o jednoj djelatnici i dvoje korisnika smještaja.

“Grad Varaždin zajedno sa Zavodom za socijalni rad – područnim uredom Varaždin i Udrugom Novi put koja upravlja prenoćištem, želi osobama koje su se našle u nezavidnoj situaciji beskućnika pružiti što bolje uvjete. Do sada smo imali lijepa iskustva u druženju s korisnicima posebno u blagdansko vrijeme. Nažalost, sve nas je neugodno iznenadio događaj u kojem su nastradale tri osobe. Nadam se da će se brzo oporaviti te da će prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu te biti sigurno mjesto za sve osobe kojima je takvo mjesto neophodno. Zaposlenicima Udruge Novi put koji brinu o beskućnicima izražavamo podršku te smo uvjereni da će unatoč ovom incidentu nastaviti svoj plemeniti rad”, rekao je, kako javlja Večernji list, gradonačelnik Neven Bosilj.

Što dovelo do krvoprolića?

Iz Opće bolnice Varaždin obavijestili su da je djelatnica prenoćišta zadobila površinsku ranu, dok je dvoje korisnika operirano. Zadobili su ubod u vrat i trbuh, ali su izvan životne opasnosti.

Nikola Dugandžić, predsjednik Udruge Novi put koja upravlja prenoćištem, ispričao je za 24sata kako ništa na to nije upućivalo.

“Žena je kod nas mjesec i pol dana. Svi zajedno prijepodne su izrađivali božićne ukrase i kitili bor. Ničim izazvana žena je to učinila što je učinila”, objasnio je Dugandžić. Kako 24 sata neslužbeno doznaju, žena ima psihičkih problema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!