Novi detalji USKOK-ove akcije: Muljali na preprodaji luksuznih automobila. Među kupcima i poznata imena

Crna kronika 08. tra 202410:14 0 komentara
Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija je u koordinaciji s USKOK-om jutros započela akciju u kojoj su uhićene dvije skupine povezane s gospodarskim kriminalom.

Neslužbeno doznajemo da su povezani sa sumnjivom preprodajom luksuznih vozila. Jedan od osumnjičenih je poduzetnik koji je već godinama u biznisu s automobilima. Sada se sumnja da ih je uvozio varajući na porezu. Procjenjuje se da je šteta nekoliko stotina tisuća eura.

Među kupcima su neka poznata imena, koji bi u nastavku postupka trebali biti ispitani kao svjedoci.

Dvije kriminalne grupe

“Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru dvije skupine počinili kaznena djela protiv gospodarstva u sastavu zločinačkog udruženja.

Navedena istraživanja provodi Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Eksploziv pod vozilom

Inače, ovaj poduzetnik prije par godina bio je na meti kada je pod njegov automobil postavljena eksplozivna naprava.

Privatni biznis vodio je na relaciji između Hrvatske i Njemačke, a još 2015. bio je osuđen kao pripadnik kriminalne grupe koja ja varala na prodaji automobila i izvlačila novac iz više tvrtki.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!