Novi predsjednik Uprave Ine izložio menadžmentu svoje ideje i očekivanja

Biznis 29. ruj 202219:30
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Novi predsjednik Uprave Ine Peter Ratatics sastao se u četvrtak s operativnim top menadžmentom Ina Grupe te prezentirao svoje ideje, očekivanja i načina rada, doznaje se iz Ine.

“Pred nama je izrada poslovnog plana za 2023. i to je važan zadatak, kojem smo sada posvećeni. Važno je da u ovom trenutku svi nastavimo obavljati ono što radimo najbolje – naš posao. Poslovni uspjeh i izvrsnost najbolji su način da obnovimo povjerenje koje je izgubljeno zbog poteza jednog pojedinca”, naveo je Ratatics u objavi na svom profilu na Linkedinu.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je i da u svim Ininim djelatnostima implementiraju važne projekte, pa tako nadograđuju Rafineriju Rijeka, trenutno najveću industrijsku investiciju u Hrvatskoj, a žele je i ubrzati. Naveo je i da ulažu 200 milijuna eura u povećanje proizvodnje plina u Jadranu te nastavljaju s razvojem maloprodajne mreže i Fresh Corner koncepta, a žele i snažnije zakoračiti u obnovljive izvore energije i nove poslove koji će unaprijediti postojeći lanac vrijednosti.

Podsjetimo, Nadzorni odbor Ine u srijedu je imenovao novu upravu te je za novog predsjednika postavio Petera Rataticsa, a za članove uprave Berislava Gašu i Krisztiána Pulaya na prijedlog MOL-a te Miroslav Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka na prijedlog hrvatske vlade. Prije toga, Nadzorni odbor primio je na znanje ostavke MOL-ovih članova Uprave Ine i na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao preostale članove Uprave.

Nadzorni odbor također je primio na znanje nalaze interne istrage vezane uz “slučaj Škugor”, s kojima raspolaže i USKOK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar