Novi raskol na desnici? HDZ bi mogao dobiti jedan mandat na koji nije računao

Vijesti 28. tra 202413:36 3 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček bio je poprilično jasan u odgovoru stranačkoj kolegici Vesni Vučemilović, koja se odlučila na javni istup i njime dala izjave suprotne onome što se odlučilo na predsjedništvu stranke.

Naime, tijekom glasovanja o daljnjim potezima Suverenista, Vučemilović je ostala suzdržana, što znači da nije bila protiv odluke da se ne ide s HDZ-om u koaliciju.

“Odluka predsjedništva je jasna. I moraju je je se držati svi članovi. Davanje potpore HDZ-u u koaliciji s manjinskim zastupnicima ili Domovinskim pokretom nije moguće. Sve sam vam rekao”, poručio je Pavliček za 24sata.

Na predsjedništvu, kaže Pavliček, nije bilo na dnevnom redu nikakva opcija davanje potpore SDP-u. Pavliček nije htio reći kakve posljedice bi mogla imati Vučemilović jer će vidjeti kako će se sve dalje razvijati. No, odlučno je odbacio mogućnost da se on sam u ijednom scenariju prikloni HDZ-u.

Ipak, Vučemilović ostavlja dojam kao da bi ipak mogla svoj mandat dati HDZ-u. Statut stranke je jasan, pa ako Vučemilović podrži koaliciju HDZ-a, bit će izbačena iz stranke. I bez toga je jasno da je ovo novi raskol na desnici. Most i Suverenisti su izašli zajedno na izbore i osvojili 11 mandata, od čega Suverenisti dva. Bračni par Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić su napustili Most. Sada se očito prepolovio i klub Suverenista.

Bio bi to drugi izlazak Vučemilović iz neke stranke jer već je to učinila s Domovinskim pokretom, nakon što je iz njega izašao njen brat Miroslav Škoro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare