Novi skandal u policiji: Načelnik u PU zagrebačkoj isključen iz službe zbog prometnog incidenta

Crna kronika 01. pro 202316:32 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija

N1 doznaje za novi skandal policiji. Iz PU zagrebačke upravo su nam potvrdili da je prije par dana jedan od njihovih dugogodišnjih šefova prekršio niz prometnih propisa te odbio alkotestiranje iako se sumnjalo da je za upravljačem bio pod utjecajem alkohola.

Zbog svega je udaljen iz službe, a načelnik PU zagrebačke Marko Rašić razmatra i njegovu disciplinsku odgovornost.

Danima tajili incident

Incident u kojem je sudjelovao načelnik Sektora za javni red i sigurnost PU zagrebačke dogodio se još 27. studenog u večernjim satima, a potvrda stiže tek danas nakon upita N1.

Policijska postaja Zaprešić zaprimila je u 21:14 sati dojavu građanina kako vozač osobnog automobila marke Renault Megane čini više prometnih prekršaja. Prema našim informacijama, ekipa Hitne pomoći uočila je automobil kako vrluda cestom te je nazvala policiju.

Patrola Policijske postaje Zaprešić utvrdila je da je visokopozicionirani načelnik Sektora za javni red i sigurnost prekršio čak šest članaka Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Koja je pravila prekršio?

Vozio se mijenjajući smjer i skrećući bez da je palio ‘žmigavce’, nije se držao sredine prometne trake, naglo je kočio, nepropisno je skretao, parkirao na mjestu za invalide te ostavio vozilo bez da ga je zakočio i zaključao. Za sve to Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđene su novčane kazne.

“Od strane Policijske postaje Zaprešić zbog svih počinjenih prekršaja načelnik će biti prekršajno procesuiran sukladno odredbama Prekršajnog zakona”, potvrđeno je iz PU zagrebačke za N1.

Je li vozio pijan?

Iako naši izvori uvjeravaju da je načelnik nakon vrludanja cestom odveden na triježnjenje, iz PU zagrebačke to ne potvrđuju. Dapače, uvjeravaju kako policajci iz Zaprešića nisu tijekom noći uopće mogli stupiti u kontakt s načelnikom – niti osobno niti putem telefona. Zato, objašnjavaju, nisu mogli potvrditi sumnje o njegovoj vožnji pod utjecajem alkohola.

Idući dan, kada je načelnik došao na posao šef PU zagrebačke Marko Rašić ponudio mu je alkotestiranje s obzirom na ranije informacije o njegovoj pijanoj vožnji. No, načelnik je to odbio, pa ga je Rašić odmah isključio iz službe, potvrđeno je iza N1.

Hoće li disciplinski odgovarati?

Tu ovaj slučaj nije završio. Očekujemo da PU zagrebačka potvrdi hoće li načelnik i disciplinski odgovarati.

“Policijski službenici ove Policijske uprave nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja možebitnih drugih prometnih prekršaja na području Grada Zagreba počinjenih od strane navedenog načelnika. U tijeku je i utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji”, navode iz PU zagrebačke.

Inače, načelnik u vrijeme prometnog incidenta nije bio u službi i vozio je privatni automobil.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare