“Čak je i Milanovićev dobar poznanik rekao da je Orbanov satelit”

Vijesti 31. sij 202317:36 3 komentara
N1

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao kako su njemački mediji prenijeli izjave predsjednika Zorana Milanovića.

Matić je komentirao i izjave premijera Andreja Plenkovića koji je novinarima rekao da će on odlučivati što je tema.

“Scholz isto misli da je on taj koji će definirati što je pitanje koje treba postavljati, a što nije tema. To se pokazalo u nekoliko trenutaka, pogotovo po pitanju isporuke tenkova Ukrajini”, rekao je.

N1

“Postoje dvije škole, jedna voli inzistirati na odgovoru čak i kad političar ne želi odgovoriti na pitanje, a ima i ona puno pragmatičnija koja kaže da je i nikakav odgovor – odgovor”, dotaknuo se svojih kolega.

“Reakcija u Njemačkoj na Milanovića ima. Mali je broj članaka na relevantnijim medijima. Npr. ARD je na svom portalu u jednom blogu o Ukrajini ubacio nekoliko njegovih riječi i u kratkom opisu kažu da se kao lijevo-liberalni kandidat posvetio nacionalističkom populistu. Portal München Merkur kaže da se “Milanović sprda s pružanjem podrške Ukrajini”. On nije nepoznata osoba u njemačkim medijima još od lex Perkovića i taj trajan dojam nije baš najbolji. Rijetko tko želi javno komentirati njegove izjave”, rekao je Matić.

“Čak je i jedan njegov dobar poznanik iz SPD-a, Josip Juratović, rekao da je on Orbanov satelit”, dodao je.

Što se tiče brojnih prosvjeda protiv naoružanja Ukrajine u Njemačkoj kaže kako se ljudi boje da ovo ne preraste u Treći svjetski rat.

“Ministrica vanjskih poslova, Annalena Baerbock, je pod velikim kritikama nakon izjave da je Njemačka u ratu s Rusijom. Očito nije razmislila o tome što treba reći i kako reći. Njezino neprisustvo u medijima posljednjih dana govori da je shvatila poruku. Naravno, poslije su uslijedili demantiji, ali to je bilo prekasno jer se izjava proširila društvenim mrežama”, rekao je Matić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare