Saša Kosanović: Majda Burić je skočila u najdublju lokvu HDZ-a iz devedesetih

Vijesti 19. sij 202306:51 > 10:24 0 komentara
N1

Gostujući u N1 Newsnightu, slobodni novinar Saša Kosanović komentirao je ispad saborske zastupnice HDZ-a Majde Burić, koaliciju HDZ-a i SDSS-a te odnose Hrvatske i Srbije.

Kosanović je prekjučer javno kritizirao stranku SDP jer nije ustala u obranu Katarine Peović i osudu Majde Burić. Na pitanje zašto je od svih prozvao baš SDP, odgovara: “Pa zato što je SDP moja prva ljubav i zato što u SDP-u imam najviše prijatelja ili dobrih poznanika s kojima sam kroz 25 godina novinarske karijere razmijenjivao stavove. Rastužilo me što nisu reagirali. Nisam se tada sjetio stranke Možemo koji su isto tako dragi drugari sa Cvjetnog trga, s okruglih stolova razmišljanja o demokraciji. Međutim, sada kad je trebalo stati na prvu crtu, kad su Srbi u pitanju, onda nikoga nije bilo”.

Ustao je HSS-ov Krešo Beljak: “Beljak je ustao na način na koji ja stvarno mislim da bolje da nije. Svaka čast Beljaku, ali ta reakcija da bi se opet podvalilo Srbima pa kaže zašto oni nisu reagirali. Što mene recimo strašno nervira u Saboru – kada neka od primitivnih individua kojih je pun Sabor napadne žene – onda se za 10 minuta nacrta 10 zastupnica i onda svaka po ključu da svoju izjavu. Zadnje osobe koje bi trebale reagirati na takvo nešto su žene. Ja bih volio vidjeti 10 muškaraca koji će prije njih stati u njihovu obranu. Tako su i SDSS-ovci i Srbi zadnji ljudi koji bi trebali reagirati na ovakvo prozivanje. Ja čekam da na takvo nešto skoči hrvatska većina i kaže dosta je više prozivanja nakon 30 godina”.

Kad je riječ o samoj Majdi Burić, Kosanović kaže: “Jedna tako simpatična mlada inteligentna zastupnica od koje smo očekivali proplamsaj europskog HDZ-a, da skoči u najdublju lokvu HDZ-a iz devedesetih. Stvarno to nisam očekivao”.

Novinar kaže da ne uvažava njezinu ispriku: “Ja je ne uvažavam. Pa što je htjela reći tom isprikom kada nije rekla da se ispričava svim građanima srpske nacionalnosti, a mene je povrijedilo. Ja tu ispriku uopće nisam shvatio kao ispriku. Svatko tko propisuje bilo što o Domovinskom ratu taj je neprijatelj Hrvatske, a neprijatelj Hrvatske u prevođenju gospođe Burić je Srbin. Srbin je sada uvreda koja se viče – ubij Srbina – kao ova djeca u Sarajevu. Srbin je nekakvo mitološko biće koje ruši Hrvatsku”.

Odnose Hrvatske i Srbije ocjenjuje vrlo lošima: “Mislim da od ovog tapšanja po ramenima i domjenaka SNV-a nema ništa jer vidimo da su odnosi Hrvatske i Srbije i dalje bremeniti”

Naposljetku je komentirao i pohvalu Sergeja Lavrova predsjedniku Milanoviću te rekao da smatra kako različiti stavovi Milanovića i Plenkovića štete Hrvatskoj: “Kad te Lavrov hvali, to sigurno nije dobro”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!