“O istini razgovarati smireno i jasno, ne tražiti lajkove na društvenim mrežama”

Vijesti 30. pro 202114:32 0 komentara
N1

O kvalitetnijem sustavu obrazovanja i popularizaciji znanosti u N1 Studiju uživo govorio je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković David Matthew Smith.

Osvrnuo se na trenutno aktualan film Don’t look up.

“Na neki način ima smiješnih momenata, prikazuju se neki elementi, na satirički način, u kojima svijet možda je zabrinjavajući. Prepoznaje se ponašanje u današnjem svijetu u tom filmu. Mislim da je to satiričko gledanje na današnje ponašanje, pogotovo informacijski, komunikaciju kroz društvene mreže i stvari koje ljudi misle da su bitne i zanmiljive. Na krajo, to je umjetnost i film svatko interpretira na svoj način”, rekao je Smith.

Slaže se da bi se općenito u svijetu trebalo više raditi na kvalitetnijem obrazovnom sustavu i populaciji znanosti.

“Da bi se spriječilo banaliziranje zkaljučaka treba raditi na obrazovanju i da se stvari, zaključci baziraju na činjenicama. Razgovarati o istini treba na smiren i jasan način, umjesto da se traže lajkovi i hitovi na društvenim mrežama. Znanstvenici moraju bolje komunicirati s javnošću, moraju biti smireni i razumjeti da ne možemo prmijeniti ponašanje publike samo s prezentacijom činjenica, moramo imati malo više empatije, razumjeti strahove javnosti. Kad imamo to razumijevanje, moramo smisleno i s poštovanjen, činjenicama argumentirati stvari da bismo došli do promjene ponašanja”, rekao je Smith.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!