Obiteljski liječnik o gorućem problemu: To je bahatost, ali s namjerom

Vijesti 31. svi 202314:00 0 komentara

Leonardo Bressan, obiteljski liječnik i predsjednik koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM), gostovao je u N1 studiju gdje je komentirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZO) koje samovoljno ignorira odluku Vlade o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova.

Bressan kaže da je to neviđena bahatost u raspolaganju sa šest milijardi eura tuđeg novca. “Svima su puna usta važnosti primarne zdravstvene zaštite, ali kad treba adekvatno valorizirati taj rad mi ispadnemo s tog popisa”, rekao je.

N1

“Nije ni nama jasno kako je to moguće jer je premijer donio uredbu i trebala se primjenjivati od 05. svibnja. Članovi HZZO-a nisu sposobni se organizirati u ovakvoj izvanrednoj situaciji i sazvati sjednicu Upravnog vijeća. Cijeli svibanj će biti po starom ključu”, dodao je.

Ministar je potpisao odluku dan nakon sjednice Upravnog vijeća i to govori kako je to površno odrađeno”, napominje.

“To je bahatost, ali s namjerom. Čini mi se da netko potiho gura amerikanizaciju zdravstva. Tko ima novaca taj će se liječiti, a tko nema spava ispod mosta. Meni je nepojmljivo da ministar ne može nametnuti svoj autoritet svom zavodu da sprovede odmah odluku predsjednika Vlade. Neshvatljiva mi je ta moć Upravnog vijeća HZZO-a. To je duboka država”, rekao je.

“Sve sam više uvjeren da iza toga stoji namjera”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!