Obuka ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj? “Bolje da instruktore pošaljemo tamo”

Vijesti 19. lis 202210:24 0 komentara
REUTERS/Gleb Garanich/ilustracija

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je navode da bi ukrajinski vojnici mogli početi dolaziti na obuku u Hrvatsku. Taj scenarij nikako mu se ne sviđa, kaže da bi mnogo bolje bilo da Hrvatska, ako već mora sudjelovati u tome, u Ukrajinu pošalje instruktore koji će ih obučavati.

On kaže kako bi se Hrvatskoj, koja je turistička zemlja, dogodila katastrofa kad bi je pogodila neka “bombica” te da se ne bismo trebali ukljičivati u sukob više nego što smo već uključeni. “Ukrajini treba pomoći. Zašto Hrvatska ne pošalje časnike koji će obučavati ukrajinske vojnke na ukrajinskom teritoriju? Ukrajinska vojska u Hrvatskoj se može protumačiti kao da smo strana u sukobu, to Hrvatskoj ne treba”, govori.

vezane vijesti

Teško će Vlada dobiti dvotrećinsku većinu u Saboru za obuku Ukrajinaca u Hrvatskoj, smatra i dodaje kako mislil da je njegov prijedlog o slanju instruktora u Ukrajinu mnogo prihvatljiviji.

“Nama su uveli embargo, ostavili su nas na cjedilu. Mi se ne trebamo tako ponijeti, nego trebamo poslati svoje instruktore. Mnogi su od njih umirovljeni i možemo poslati i te ljude, koji su pokazali da mogu voditi operacije”, kaže Mlinarić.

U polemiku predsjednika i premijera nije se htio miješati, kaže kako smatra da je to njihov osobni rat. “Ako je netko ruski igrač, to je Plenković. Ako nisi kaznio ratne zločine na svom teritoriju, onda Rusi imaju pravo ovo raditi što rade. A ja mislim da nemaju, kao što ni Srbija nije imala pravo 90-ih”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!