Obuljen Koržinek: Objavit ćemo prepisku Ministarstva s drugim institucijama

Vijesti 15. sij 202417:25 0 komentara
N1

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek stigla je na sjednicu Predsjedništva HDZ-a.

Ministrica, na pitanja o novim podacima koje je Telegram objavio, kaže kako to nisu novi podaci nego “nažalost, notorna neistina”. Smatra kako od novinarke nisu dobili dovoljno vremena da odgovore na njene upite, a nije zaboravila spomenuti da je riječ o vrlo opsežnim projektima te da je sve što je Ministarstvo radilo i dokumentirano.

“Mi smo izvadili cijelu prepisku između Ministarstva, fakulteta, zavoda…”, nabraja ministrica, a prepisku ima namjeru i objaviti.

Na pitanje je li razlika u cijeni zaista osam puta veća, Obuljen Koržinek kaže kako je već puno puta ponovila da podaci kojima se barata nisu cjeloviti. Prema njenim riječima, s Geodetskim fakultetom koji je u datom trenutku bio jedina javna ustanova koja je mogla obaviti tako složen posao te da je, za većinu zgrada koje su snimane, prosječna cijena na kraju iznosila oko 20 kuna po kvadratu, a kad se ugovaralo posao, dogovoreno je da će ona biti maksimalno sto kuna po kvadratu.

“Ne znam koja je namjera objavljivati ovako netočne, neprecizne i, ovo danas, neistinite podatke. Mi smo na raspolaganju i javnosti i medijima”, govori ministrica. 

Na pitanje znači li to da onda ništa nije preplaćeno, Obuljen Koržinek odgovara: “Apsolutno, to je najgora neistina, kada se tvrdi da je išta preplaćeno. Novinarka je imala uvid u samo dio podataka, mi imamo uvid u cjelinu. Ništa nije preplaćeno.”

Nisu je kontaktirali istražitelji, a kaže i kako su sve dokumente dali. “Sve je napravljeno sukladno zakonu, što se tiče Ministarstva kulture i medija. Nisu se postavljala pitanja vezano za postupanje Ministarstva. Što se nas tiče, ništa nije napravljeno sa nije sukladno zakonu”, kaže ministrica.

Na opasku našeg Ilije Radića znači li to da ništa nije “onkraj zakona”, ministrica kaže: “Onkraj zakona ne znači protuzakonito.”Objasnila je i da je ‘onkraj’ višeznačnica, a zatim sama dodala i kako N1 djeluje sukladno zakonima, ali ne sukladno Zakonu o medijima. “Mislim da možemo staviti točku na tu raspravu”, zaključila je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!