“Očito je Plenković odlučio zamagliti stvarnost i reći da se događa radikalizam”

Vijesti 20. ruj 202218:10

Saborski zastupnik SDP-a Mišel Jakšić komentirao je za Newsroom situaciju oko INA-e.

“Situacija o kojoj raspravljamo je neprihvatljiva u zemlji koju vodi čovjek koji je rekao da će promijeniti HDZ i Hrvatsku, čiji je prvi slogan bio vjerodostojno, a posljednji sigurno. To samo govori da smo opako zaglibili u nesposobnost i manjak energije za činjenje reformi. Ovo što se događa u INA-i prerasta u političku predstavu za javnost”, smatra Jakšić.

vezana vijest

Dodaje da je fascinantno da su se hrvatske vlade bavile tih 13 godina od Senaderove operacije time tko će sjediti u Upravi i u Nadzornom odboru, “ali nismo riješili temeljni problem što to mi želimo s INA-om i kako zaštititi zajednički udio, koji je zajednički udio svih nas”.

Tvrdi da nije osobno protiv Martine Dalić već protiv modela da netko, kako kaže, u Zagrebu, sada je to Plenković, gleda na Podravku kao svoj politički leno, “na način: ja ću odlučiti tko će biti predsjednik Uprave i to se nikoga ne tiče”.

Navodi kako ima korektnu suradnju s Martinom Dalić kao gradonačelnik Koprivnice. “Možemo reći da je otišla iz Vlade nakon afere Agrokor. Očito je morala otići jer je netko zaključio da je to velika politička prtljaga”.

“Čudi me da netko tko se kune da je spasio Agrokor sada od svega pere ruke”

Komentirao je i Fortenova grupu i rekao kako postoji puno spekulacija.

“Čudi me da netko tko se kune da je spasio Agrokor i hrvatsko gospodarstvo sada od svega pere ruke i izvlači se. Ako je sve tržište, zašto nije pustio Agrokor da ode u stečaj. Sada kad se pojavljuju interesi koji i možda nemaju toliko veze s Hrvatskom, pere ruke i pušte tržištu – to nije novi suverenizam kako ga vidi Plenković i HDZ”, tvrdi Jakšić.

Osvrnuo se na navode o radikalizaciji.

“Očito je Plenković odlučio zamagliti stvarnost i sve što ga tišti oko INA-e i drugih tema pa reći da se događa radikalizam i ekstremizam hrvatske političke i društvene scene”, smatra.

Dodaje da dosad nisu vidjeli gdje je to udruženo grupiranje za pokušaj državnog udara.

“Očito živimo u nekoj pomjerenoj realnosti gdje je netko što je sve radio i što je povijest pokazala da je spreman raditi kad nije Vlada koja njemu odgovara sad silom želi okrenuti prema drugima”, kaže za Plenkovića.

Andej Plenković možda dobiva, kako navodi, neke podatke koje mi ne dobivamo, “ali na temlju podataka koje smo mi dosad dobivali udruženih terorističkih grupa na taj način nema”, tvrdi saborski zastupnik SDP-a Mišel Jakšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar