Od 58 nakladnika FM radija tridesetak zainteresirano za digitalno emitiranje

Vijesti 11. lis 202115:25 0 komentara
auto, radio, vožnja, glazba,
Pixabay/Ilustracija

Agencija za elektroničke medije (AEM) u ponedjeljak je objavila rezultate ankete o interesu nakladnika za digitalno radijsko emitiranje (DAB+) na koju se odazvalo 58 FM radija od kojih je 31 zainteresiran za DAB+ u jednoj od digitalnih regija, a četiri za nacionalno emitiranje.

Za koncesiju ili dopuštenje za emitiranje DAB-a u više digitalnih regija istodobno zainteresirano je tri sadašnja FM radija, dva internetska radija te jedan novi potencijalni radijski nakladnik. Za digitalni radio s novim ili specijaliziranim programom zainteresirana su dva FM radija te četiri nova potencijalna nakladnika.

Čak 33 nakladnika FM radija za DAB+ nude svoj postojeći program, a isto to nudi sedam nakladnika internetskog radija. Digitalni program na temelju dosadašnjeg, ali ”pojačanog” s više emisija ili glazbe zainteresirano je osam nakladnika.

Zanimljivi su i rezultati zadovoljstva radijskih nakladnika cijenom digitalnog emitiranja koju nude Odašiljači i veze (OIV) – vrlo ili uglavnom zadovoljno je samo pet nakladnika, ponuđenom cijena OIV-a 18 nakladnika nije ”zadovoljno ni nezadovoljno”, a uglavnom ili potpuno nezadovoljno je njih čak 29, od kojih su čak četiri potencijalna nova radijska nakladnika.

Pozive AEM-a za ispunjavanje ankete provedene od 30. rujna do 8. listopada dobilo je 135 nakladnika FM radija, 14 nakladnika internetskog radija, a prijavilo se i pet potencijalno novih pružatelja medijskih usluga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!