Velike gužve na cestama: Na autocesti A1 kolona 17 kilometara, trajekti puni

Vijesti 13. kol 202207:33 > 15:57 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Promet na autocestama prema obali i unutrašnjosti odvija se uz zastoje i kilometarske kolone, a prema podacima Hrvatskog autokluba najdulja je kod Zadra i proteže se na 17 kilometara.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kolona između čvorova Maslenica i Zadar I u smjeru Zagreba duga je oko 17 kilometara, a između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika oko 14 kilometara, izvijestio je oko 15 sati HAK.

Kolona vozila od oko šest kilometara i zastoj zabilježeni su i pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, a pred naplatom Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko dva kilometra.

Vozi se u kolonama uz zastoje i na dionicama Lučko-Bosiljevo u oba smjera, Žuta Lokva-Otočac-Perušić i Gospić-Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, Šibenik-Benkovac u smjeru Zagreba.

Kolone od 1,5 do dva kilometra su na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije te na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka.

Na A7 Rupa-Rijeka pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga kilometar kao i pred čvorom Rupa prema prijelazu Pasjak.

Kolona na A7 Orehovica-Šmrika između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Krka duga je oko četiri kilometra a, povremeno se prekida promet kroz tunel Burlica.

Na Krčkom mostu kolone u oba smjera duge su oko četiri kilometra, a na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona oko sedam kilometara.

Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko četiri kilometra, a pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke kolona oko dva kilometra.

Povremeni zastoji uočeni su i na Jadranskoj magistrali na dionicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska.

Prema graničnom prijelazu Pasjak kolona je od čvora Rupa.

Zatvoren Most mladosti u Zagrebu

Zbog izvođenja radova varenja spoja prijelaznih naprava Most slobode od subote 13. 08. 2022. godine od 06 sati do nedjelje 14. 08. 2022. godine do 20 sati bit će zatvoren za sav promet.

Slavko Midzor/PIXSELL

Gužve na Makarskom primorju

Još jednu veliku ljetnu smjenu turista na Makarskom primorju gdje boravi više od 60 tisuća registriranih gostiju prate gužve u cestovnom i trajektnom prometu, doznaje je se od nadležnih službi.

Na državnoj cesti D8 u oba smjera vozi se usporeno i u dužim kolonama nerijetko s kraćim zastojima, dok se gužve stvaraju i na prilaznim cestama turističkim mjestima. Od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je bez zastoja, uz manja čekanja na naplatnim postajama.

Trajekt na liniji Makarska Sumartin u svih šest današnjih plovidbi je popunjen, malo je slobodnih mjesta za polazak u 21 sat, a za sve sutrašnje plovidbe prema Braču ima još poneko slobodno mjesto.

S Brača prema Makarskoj danas i sutra sve su plovidbe popunjene, a prva slobodna mjesta tek su za plovidbu u ponedjeljak u 20 sati.

Na liniji Drvenik – Sučuraj plove dva trajekta i čekanje na ukrcaj je do pola sata, a s Hvara prema kopnu na ukrcaj se čeka oko sat i pol.

Autobusi stižu u Makarsku sa zakašnjenjem, a pri dolasku i odlasku sva su mjesta popunjena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram