Odgojitelj u vrtiću: Idemo probati jednu srijedu ne doći na posao da vidimo koliko je bitan

Vijesti 19. velj 202421:13 0 komentara

Duško Ilijević, odgojitelj u vrtiću poznat po edukativnim i humorističnim videima o odgoju djece koje objavljuje na društvenim mrežama, bio je gost Newsnighta kod naše Ivane Tomić s kojom je razgovarao o sadržaju koji objavljuje, ali i stanju u dječjim vrtićima.

Duško Ilijević odgovorio je na pitanje kako djeci postaviti granice.

“Odlučno i jednostavno, ne trebate obrazlagati pogotovo ako je dijete malo. Koliko god su pametni, ne mogu pretjerano pratiti i slušati upute i objašnjavanja”, rekao je.

“Doveo sam se u situaciju da moram biti uspješan u tome jer moram preživjeti profesionalno dan. Svaki dan s 15, 16, 17 dvogodišnjaka i trogodišnjaka. S jedne strane ih nema puno, s druge strane je dosta iscrpljujuće, a s treće strane to je dosta iznad Državnog pedagoškog standarda. Sada smo u predizbornoj godini i sigurno će biti obećanja da će se otvarati vrtići, škole, a ne razmišljamo o tome da u Zagrebu nema odgojitelja koji će raditi i ako se otvori deset novih vrtića”, dodao je.

“Idemo probati jednu srijedu ili četvrtak ne doći na posao”

Ilijević je rekao da je zadovoljan poslom koji radi i da ga smatra pozivom, ali da su on i njegovi kolege ispodprosječno plaćeni.

“Idemo probati jednu srijedu ili četvrtak ne doći na posao i da vidimo kakvu će društvo imati percepciju koliko je zapravo bitan naš posao”, objasnio je Ilijević.

Ilijević je kazao da je počeo objavljivati sadržaj na društvenim mrežama jer mu je bilo dosadno.

“Bio sam na bolovanju i htio sam nešto napraviti, dugo se kuhala ta ideja. Djeci i nama roditeljima treba biti dosadno da bi mogli doći u kreativnu situaciju”, pojasnio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!