Odgovor direktora vijesti i programa N1 Ministarstvu kulture i medija

Vijesti 16. ožu 202118:05 > 18:14 12 komentara
N1

Nakon priopćenja Ministarstva kulture i medija o N1 televiziji, oglasio se Tihomir Ladišić, direktor programa i vijesti N1.

“Poštovana ministrice kulture i medija,

 

Vlada Republike Hrvatske stvara zakonski okvir kojim izravno uređuje pitanja regulacije na tržištu, a time i odlučuje o pitanjima stanja slobode medija u demokratkom društvu.

PROČITAJTE JOŠ

Vlada je odgovorna za sadašnje stanje u kojem već godinama nije promijenila Zakon o elektroničkim medijima, i time stvorila uvjete slobodnog tržišta kakvo postoji u svim zemljama Europske unije. Stoga je vlada izravno odgovorna za stanje u kojem se nalazi ne samo N1 televizija, već i svi mediji u Hrvatskoj.

Zbog takvog stanja, godinama unazad, mediji su u Hrvatskoj pod pritiskom, neki od njih uništeni i ugašeni.

Ono što se događa sada N1 televiziji događalo se i drugim televizijskim kanalima. Prije nekoliko godina u Hrvatskoj su ugašeni Discovery kanali, Eurosport i svi koji nisu imali zaštitu kakvu imaju u zakonodavstvu europskih zemalja. Vlada je svojim nečinjenjem dovela do monopola dva operatera koji kontroliraju 90% tržišta. U takvim okolnostima ne može se govoriti o komercijalnim odnosima o kojima Vlada nema nikakvih saznanja.

Postavljam vam jednostavno pitanje: Kada ćete promijeniti Zakon o elektroničkim medijima i uskladiti ga sa zakonodavstvom Europske unije?

Kada ćete stvoriti uvjete i pozvati na raspisivanje natječaja za dodjelu slobodnih nacionalnih televizijskih frekvencija?”.

Tihomir Ladišić
Direktor vijesti i programa N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare