Odlučeno je: Još jedan hrvatski grad diže spomenik Anti Starčeviću

Vijesti 21. srp 202306:58 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL, Ilustracija

U Splitu će se na Trgu Hrvatske bratske zajednice podići spomenik Anti Starčeviću, odlučilo je na kraju maratonskog zasjedanja Gradsko vijeće, u noći s četvrtka na petak.

Podršku podizanju spomenika Starčeviću u Splitu dala su 22 vijećnika, dok je jedan bio suzdržan. Suzdržan je bio doskorašnji vijećnik SDP-a Damir Barbir koji nakon izbacivanja iz te stranke sada djeluje kao neovisni vijećnik. On je za Antu Starčevića rekao da je bio nacionalist i antisemit.

“Ne vidim razlog da se Starčeviću diže spomenik u Splitu jer on nije iz Splita niti je imao veze sa Splitom,” rekao je Barbir. Dodao je da je više znamenitih Splićana zaslužilo da im se u njihovom gradu podigne spomenik prije nego li Anti Starčeviću.

Tomislav Galić iz stranke Most usprotivio se Barbirovim stajalištima rekavši kako “Starčević nije bio ni nacionalist ni antisemit”.

“Ne znam kakve je to knjige čitao Barbir koji udjeljuje takve  etikete”, rekao je Galić.

Uz to je podsjetio kako je Starčevićeva majka bila pravoslavka, a otac katolik te da on s takvim pedigreom ne može biti nacionalist niti antisemit. Inicijator podizanja spomenika Anti Starčeviću u Splitu je HSP-ov gradski vijećnik Ante Grubišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!