Odrekli se regresa za pomoć stradalima u nevremenu

Vijesti 25. srp 202313:32 0 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL

Djelatnici vinkovačke gradske uprave i gradske razvojne agencije odrekli su se ovogodišnjeg regresa u iznosu od po 200 eura u korist postradalih mještana u općinama oko Vinkovaca, kazao je u utorak vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Riječ je o oko 40.000 eura kojima želimo pomoći u što hitnijem saniranju šteta na području Općina Andrijaševci, Privlaka, Ivankovo i Jankovci. Stradalim općinama stavili smo i svoje kapacitete kojima raspolažemo te su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci na terenu od prvog dana kao i pripadnici vinkovačke Stanice HGSS-a, Vinkovački vodovod i kanalizacija učinio je sve kako bi vodoopskrba funckionirala”, naveo je Bosančić.

“Sve naše službe su im na raspolaganju i dalje i pomoći ćemo koliko možemo”, poručio je Ivan Bosančić.

Najavio je kako će na području grada Vinkovaca vlasnicima oštećenih kuća štete od prošlotjednog olujnog nevremena biti podmirene u stopostotnom iznosu.

“Područje grada stradalo je tek djelomično u rubnim dijelovima te su do sada evidentirane štete na 65 objekata od kojih je tridesetak obiteljskih kuća”, kazao je rekavši kako je riječ uglavnom o štetama na krovovima koje su sve popisane te ukupna šteta ne bi trebala biti već od 30.000 eura.

“Već do kraja tjedna ćemo svima isplatiti štetu”, rekao je pozvavši vlasnike oštećenih objekata da, ako već nisu, dođu u gradsku upravu i prijave nastalu štetu. Također je kazao kako Grad Vinkovci nije imao uvjete za proglašenje elementarne nepogode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!