Odsad svi mogu vidjeti troškove Grada Labina

Vijesti 18. lip 202111:10 0 komentara
screenshot

Troškovi Labina dostupni su svima, pohvalio se ekonomist Vuk Vuković.

Ona je, naime, na svom Facebook profilu objavio kako je njegova aplikacija za transparentost od danas sktivna i u Gradu Labinu.

“Kao što sam i najavio, potpuna* transparentnost se probija u sve više hrvatskih gradova. Imamo i prvi CityX Apps Transparentor grad u Istri – Labin – zahvaljujući gradonačelniku Valter Glavičić”, napisao je Vuković.

Sve je dostupno na ovoj poveznici, a pretraga se obavlja po datumu, ključnim riječima, OIB-u i slično.

[TRANSPARENTNOST U LABINU]Novi tjedan, novi grad 🙂 Kao što sam i najavio, potpuna* transparentnost se probija u sve…

Posted by Vuk Vuković on Friday, June 18, 2021

“A i naša mapa sada izgleda malo ljepše nego prije dvije godine kada je tu bio jedan jedini grad. Bilo bi ih još više, no otpori su često preveliki i nažalost ne dođe do dogovora. Zato posebno ističem svaki grad/općinu odnosno (grado)načelnika koji prerežu i odluče se na ovaj korak, jer znamo što su sve prošli.

*Za one koji ne znaju, prava i potpuna transparentnost je ona koja je nedavno potvrđena sudskom praksom: https://web.facebook.com/vuk.vukovic.ois/posts/10157816362412601

Dakle ona koja omogućava da se vidi baš svaki detalj iz javnih sredstava, uključujući i troškove reprezentacije gradonačelnika ali i bruto plaće svih zaposlenih (većina ih padne upravo na plaćama)

Uživajte!”, stoji u objavi Vuka Vukovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!