Odvjetnica: Ajsoltan Nijazova iz Pussy Riota izlazi iz Remetinca

Vijesti 03. lip 202217:01 > 17:12
Izvor: N1

Odvjetnica pritvorene članice skupine Pussy Riot, Lina Budak, u petak je potvrdila da Ajsoltan Nijazovu puštaju iz ekstradicijskog pritvora.

Ajsoltan Nijazovu policija je, dok je putovala na zagrebački nastup, uhitila na granici sa Slovenijom po tjeralici Turkmenistana koji ju traži zbog navodne pronevjere novca.

VEZANE VIJESTI

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak je održana sjednica izvanraspravnog vijeća u povodu žalbe na određivanje ekstradicijskog pritvora. No, na tom sudu nisu željeli objaviti odluku prije nego je otpreme strankama.

Članice ruske grupe Pussy Riot zajedno s odvjetnicom Linom Budak u srijedu su ispred zatvora Remetinec poručile da se njihovoj uhićenoj članici ne može ponovno suditi jer je svoju kaznu već izdržala u zatvoru u Rusiji, a požalile su se i na uvjete u zatvoru za koje tvrde da su gori nego u Rusiji.

Ministarstvo pravosuđa potom je izvijestilo da pritvorenoj članici skupine Pussy Riot nisu uskraćena ljudska prava te da će, kada zaprime podatke o konkretnom slučaju, postupiti u okviru svojih nadležnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar