Odvjetnik BBB-a iz Atene otkrio što sucima i tužiteljima nije bilo neobično

Vijesti 05. pro 202320:42 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL

Pred suca istrage u Ateni je dovedena prva skupina Bad Blue Boysa, njih 38. Nakon četiri mjeseca, koliko su proveli u grčkim zatvorima, počelo je novo ispitivanje, i to u izmijenjenim okolnostima jer je istraga pokazala da na nožu kojim je ubijen AEK-ov navijač u sukobima u kolovozu, nije pronađen DNK nijednog od njih.

Athanasios Kaimenakis, odvjetnik većine pripadnika skupine BBB, otkrio je u razgovoru za HTV dosad nepoznati adut obrane. Radi se o tome da je obrana priložila i materijalni dokaz o tome zbog čega su Bad Blue Boysi 7. kolovoza stigli u Atenu, a to su ulaznice koje su imali za utakmicu Panathinaikos – Marseille.

Odvjetnik je dodao kako “sucima i tužiteljima to nije zapravo ništa neobično, jer i pripadnici navijačke skupine Gate 13 (Panathinaikos) znaju dolaziti u Zagreb na utakmice s Dinamom”. Otkrio je i da je prijedloge o ukidanju istražnog zatvora predao prije početka ovog ispitivanja – prije nekoliko tjedana.

Također je rekao kako suci i tužitelji nemaju apsolutno nikakvih prigovora na vladanje Bad Blue Boysa u zatvorima. Ono što je sigurno je da je ostala još jedna skupina koju čeka ispitivanje, to je grupa od njih 20.

Ostali pritvoreni hrvatski državljani bit će ispitani sutra. I još se ne zna kada se može očekivati odluka o zahtjevu za ukidanje istražnog zatvora.

Istodobno, Županijski sud u Zagrebu odbio je grčki zahtjev za izručenje dvojice navijača koji su uhićeni u Hrvatskoj zbog nereda u Grčkoj u kolovozu u kojima je ubijen navijač AEK-a. Razlog je što Grčka nije dala nikakva jamstva da će biti poštovana njihova temeljna ljudska prava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare