Odvjetnik: Bit će zanimljvo vidjeti stav suda oko kriptirane komunikacije

Vijesti 15. tra 202212:00 0 komentara
N1

Policija i Uskok u srijedu su, po pisanju medija, krenuli u novu fazu razbijanja krijumčarskog lanca kokaina koji je iz Latinske Amerike stizao u Hrvatsku i druge europske zemlje.

Spominje se 13 imena i spektakularna uhićenja, a četrnaesto je ime Olivera Čokare, koji se nalazi u zatvoru u Lepoglavi i čiji je odvjetnik, Fran Olujić, za N1 komentirao slučaj.

“Mojeg klijenta se tereti da je bio član zločinačkog udruženja u čijem sastavu da bi navodno počinio više radnji ostvarenja kaznenog djela zloporabe droga, konkretno kokaina”, rekao je Olujić.

VEZANE VIJESTI

Upitan je li upoznat s detaljima, Olujić je rekao da su svi okrivljenici ispitani pred USKOK-om, osim njegova klijenta te da za njega nije tražen istražni zatvor jer se već nalazi na izdržavanju kazne.

Slučaj počiva na otkrivanju kriptirane komunikacije na više kontinenata.

“Ne znam kako će se sudovi ponašati, nismo se dosad susretali s kriptiranom komunikacijom, bit će interesantno vidjeti kakav će sudovi zauzeti stav, a s obzirom na potrebne eventualne naloge suca istrage da bi se takvi nalazi mogli konvalidirati”, rekao je Olujić.

Rano je govoriti o strategiji obrane, kaže, jer se još ne zna što se u spisu nalazi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.