Odvjetnik Boysa uhićenih u Grčkoj: Tereti ih se za 11 kaznenih djela

Vijesti 26. ruj 202306:48 0 komentara
Nadzorna kamera Twitter

Grčki odvjetnik, Athanasios Kaymenakis, koji zastupa većinu uhićenih pripadnika BBB-a izjavio je da istraga zbog brojnosti dokaza neće završiti brzo te da do suđenja nitko od uhićenih neće biti pušten da se brani sa slobode. Vjeruje da će većina optužbi biti odbačene na sudu i zadovoljan je razvojem slučaja.

“Čekamo rezultate DNK analize, o tome će uvelike ovisiti naš sljedeći korak. Ovisno o tome, pronađe li se nečiji DNK blizu tijela žrtve ili se ne pronađe ničiji, tražit ćemo od suda puštanje na slobodu, privremeno ili uz jamčevinu dosuđenja”, kazao je za HTV Athanasios Kaymenakis.

Dodao je kako su protiv osumnjičenika podignute optužnice za organizirani kriminal, uporabu eksplozivnih naprava, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i izazivanje nereda. Ukupno ih se tereti za 11 kaznenih djela.

“Mislim da nitko od onih koji su se u to vrijeme zatekli ondje neće biti pušten na slobodu do suđenja. Snimka koju smo predali sudu govori u prilog našem viđenju događaja, pomno se razmatraju svi aspekti slučaja. Dovodi se u pitanje, jesu li upotrijebljene eksplozivne naprave kao i još podosta toga. Vrijeme će pokazati”, naglasio je.

Naglašava kako vjeruje da će većina optužbi biti odbačene na susdu i zadovoljan je razvojem slučaja.

– Uvjeren sam da će većina optužbi biti odbačena na sudu. Zadovoljan sam razvojem događaja. I time što smo uspjeli promijeniti mišljenje javnosti. Ako svi odrade svoj posao kako treba- utvrdit ćemo što se doista dogodilo. Uvjeren sam da će većina optužbi biti odbačena, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!