Odvjetnik osječkog poduzetnika: Optužba protiv sudaca izgleda porazno

Vijesti 08. lip 202310:42 0 komentara
N1

Rafael Krešić, odvjetnik osječkog poduzetnika Drage Tadića, optuženog u aferi za primanje i davanje mita zajedno s braćom Mamić te grupom osječih sudaca, za N1 Studio uživo otkrio je kako će se otprilike kretati obrana njegovog klijenta.

USKOK je u srijedu objavio da je podignuta optužnica protiv braće Mamić te sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Ante Kvesića te osječkog poduzetnika Drage Tadića i Nataše Sekulić, partnerice jednog od sudaca. Na pitanje nije li čudno što priopćenje stiže uoči produženog vikenda, Rafael Krešić je rekao:

“Nije čudno što je priopćenje o optužnici objavljeno prije produženog vikenda, bilo bi bolje da su prvi dobili optužnicu. Nisam još pročitao optužnicu.”

Govoreći o poziciji Drage Tadića Krešić je naglasio: “Ako je točno što mediji prenose, to je njegova uloga u optužnici – pomagača u davanju mita, osoba sa saznanjima o transakcijama.”

Na pitanje kako će izgledati obrana, rekao je da će tek vidjeti: “On je već neku obranu iznio, vidjet ćemo hoće li ostati na tom tragu. Ne priznaje djelo nego opisuje ulogu kako je on vidi. Je li to priznanje ili ne, reći će sud.”

Krešić ističe da slučaj baca ružnu sliku na pravosuđe ako se pokaže točnim: “Optužba izgleda poražavajuće ako je istina, daje ružnu sliku o pravosuđu, volio bih da se to tako nije dogodilo.”

Procjenjuje da bi postupak mogao dugo trajati: “Širok je priča, pretpostavljam da će to dugo trajati, trebat će izvesti fizičke dokaze i svjedoke. Mislim da će i ovo biti jedan od dugotrajnih predmeta.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!