Oglasio se i Anušić nakon pisma Milanovića i Hranja: “Želim mu da uživa u mirovini”

Vijesti 05. tra 202419:29 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što se admiral Robert Hranj obratio u pismu predsjedniku Zoranu Milanoviću gdje je istaknuo kako su izjave bivšeg načelnika Josipa Lucića o podjelama u vojnom vrhu "neprikladne, potencijalno opasne i netočne", oglasio se i ministar obrane Ivan Anušić.

Podsjetimo, Hranj, donedavno načelnik Glavnog stožera OSRH, uputio je pismo predsjedniku Milanoviću u kojemu odlučno odbacuje tvrdnje o podjelama u vrhu OSRH, a koje je javno iznio bivši načelnik GS OSRH Josip Lucić i sada kandidat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor.

Milanović je nakon toga dodao kako “Lucićevo političko divljanje do kraja ga razotkriva kao pokvarenog čovjeka koji je, kao još jedan u nizu HDZ-ovih besčasnika, lagao u Hrvatskom saboru tvrdeći da nije član HDZ-a”.

“Lucić je dobro znao da čast nije na cijeni u HDZ-u. Čvrsto se uvezao sa svojim kumom Tomom Medvedom kojemu je upravo Lucić 2009. godine dodijelio čin brigadnog generala. Iako Medved nije imao za taj čin potrebno obrazovanje, već novcem stečenu priručnu diplomu. A kad se kum Medved dohvatio moći i novca, odužio se Luciću. Imenovao je Lucića ravnateljem svih veteranskih centara u Hrvatskoj. Snimanje reklama za državne tvrtke nisu valjda dovoljno unosne, pa je Lucić dobio od Medveda dužnost na kojoj se ništa ne radi, ali euri sjedaju na račun. Još malo, jer će HDZ-ove kumske veze na račun poreznih obveznika nestati s HDZ-ovom vlašću”, napisao je, među ostalim, Milanović.

Ministar Anušić mu je, pak, odgovorio putem Facebooku i rekao da podržava stavove Lucića te da admiralu Hranju želi da uživa u mirovini.

“Kao ministar obrane četiri mjeseca surađivao sam s admiralom Robertom Hranjem kojemu je mandat istekao u ožujku kada je dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga preuzeo general-pukovnik Tihomir Kundid. Admiralu Hranju želim da uživa u zasluženoj mirovini, a promišljanja i stavove generala Josipa Lucića koje je iznio u današnjem Večernjem listu, u tekstu novinara Davora Ivankovića – u potpunosti podržavam”, napisao je na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare