Oglasio se načelnik općine koji je u bordelu u Austriji peglao službenu karticu

Vijesti 13. srp 202215:56 > 15. srp 2022 12:13 2 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov sredinom travnja 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte, triput je upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1.560 eura proračunskog novca.

Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednu noć ukupno 1.560 eura proračunskog novca, piše Telegram.

VEZANA VIJEST

O tome se oglasio Toni Turčinov koji je istaknuo da općina nije ni na koji način financijski zakinuta jer je došlo do greške koja je u međuvremenu ispravljena, a zbog pritiska na njega i obitelj rekao je da podnosi ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije.

Njegov odgovor na objavljeni tekst prenosimo u cijelosti:

“Kako Vam je poznato internetski portal Telegram.hr danas je objavio članka naslova: Telegram ekskluziv: načelnik Murtera otišao u Austriju u bordel i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura.

U samom članku autor g. Andrej Dimitrijević je selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu k rušenju mog ugleda i časti, te nanošenju štete meni osobno i mojoj užoj obitelji.

Još jednom ističem kako sam u prethodnom tjednu dobio upite na e-mail od navedenog autora, a na postavljena pitanja istog sam opširno odgovorio i istom dostavio traženu dokumentaciju, a što dostavljam u privitku ovog očitovanja.

Ukazujem kako pročelnica gđa. Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koja su sudjelovala u projektu promocije Općine Murter-Kornati jer je ista poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i naravno privatnost istih.

Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice.

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu.

Obzirom da je navedeno postupanje bilo rezultate nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter-Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter-Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu.

Nastavljam dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter-Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare