Općine Murter, Tisno, Pirovac i Tribunj svaka će obnoviti po jednu kuću

Vijesti 31. pro 202014:22 > 14:28 0 komentara
Petrinja potres
Luka Stanzl/PIXSELL

Načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj dogovorili su se u četvrtak da će svaka od tih općina obnoviti po jednu kuću obitelji s malodobnom djecom na području pogođenom potresom.

Na prijedlog načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova i ostali načelnici iz zapadnog dijela Šibensko-kninske županije složili su se i dogovorili da će svaka od općina obnoviti po jednu kuću na potresom pogođenom području.

‘U Murteru ima ljudi iz Petrinje koje poznajemo cijeli život. Ako sve bude kako treba s dozvolama, a vjerujemo da će u ovakvoj situaciji biti, mislimo da bi te kuće već do 1. svibnja bile gotove, a vlasnici bi tog datuma trebali dobiti ključ u ruke. Murterini su poznati da se vole svađati, ali kad treba pomoći nekom, svi smo kao jedan”, kazao je Toni Turčinov.

Načelnici četiriju općina pozivaju i ostale općine i gradove da im se pridruže pa da umjesto četiri kuće, obnove stotinjak.

VEZANE VIJESTI

“Naša dužnost je nastaviti pomagati koliko je u našim mogućnostima. Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj nastavljaju dalje. Nismo ovdje važna nas četvorica, apsolutno smo nebitni. Važno je da se uključi što više jedinica lokalne samouprave, a u Hrvatskoj ih ima ovaj put na sreću, pa da umjesto četiri obnovljene kuće imamo 204 ili 304 ili 404 te da na taj način pomognemo našim sugrađanima koji su se zatekli u nevolji i bez krova nad glavom”, poručuju načelnici.

Građani koji žele doprinijeti akciji uskoro će moći uplaćivali novac na općinske i gradske račune koji će biti otvoreni u tu svrhu.

“Općina na obali je 150 te pozivamo da svaka na sebe preuzme obvezu izgraditi po jednu kuću za jednu obitelj, a svaki grad može izgraditi dvije. Jasno nam je da nismo svi u istim financijskim mogućnostima. Nije važno koliko, važno je da je od srca, a cijela Hrvatska je jučer i prekjučer pokazala da nam srčanosti ne nedostaje’ poručuju Turčinov, Klarin, Grubelić i Gulam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!