Oporba se sprema za sučeljavanje u Saboru: “Grlić Radman kolosalno prezire javnost”

Vijesti 04. lis 202307:47 1 komentar
Tomislav Miletic/PIXSELL

Oporba je uspjela pokrenuti novo glasovanje o opozivu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, o čemu će se raspravljati tijekom današnjeg dana u Saboru, čemu će nazočiti osobno i premijer Andrej Plenković.

Obojica će morati odgovoriti na niz pitanja, a zastupnika SDP-a Arsena Bauka posebno zanima kako to da ministar nije u karticu unio prihod, dividendu…

“U pitanju je kolosalan prijezir Grlića Radmana prema instituciji Povjerenstva i javnosti. Ta dividenda, znači prihod, valjda mu je negdje isplaćena, na neki račun”, rekao je Bauk za Novi list.

Pita se oporbeni zastupnik i zbog čega onda nije prijavio imovinu na tom računu. Naime, ako dužnosnik ne potroši cijelu plaću, uvećava mu se ušteđevina, odnosno imovina, što mora prijaviti Povjerenstvu.

“Čak i da je ministar novac trošio na, recimo, skupocjena odijela, trebao je onda njih, što nalaže zakon na koji nas je EU natjerao, upisati u karticu kao svaku pokretninu vrijedniju od 30.000 kuna. Ako se Grlić Radman ni više ni manje nego četiri godine zabunio kada je popunjavao imovinsku karticu, to sigurno zaslužuje političku sankciju”, izjavio je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare