“Burilović se cijepio, moja 85-godišnja majka ni ne zna kad će doći na red”

Vijesti 11. velj 202119:25 > 21:131 komentar
Izvor: N1

Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, za Dnevnik N1 komentirao je popuštanje mjera.

UGP je dobio prekršajnu prijavu zbog prosvjeda na Trgu – udruga treba platiti 20.000 kuna, a Hrvoje Bujas kao odgovorna osoba 10.000 kuna. Iz Udruge smatraju kako za takav ishod nema osnove.

VEZANE VIJESTI

“Smatramo da nismo imali nikakvu veću osnovu od bilo kojeg drugog skupa da budemo kažnjeni, za koje su premijer i ministar Božinović rekli da su legalni, da treba imati razumijevanja”, rekao je Dražen Oreščanin za N1.

Potom se osvrnuo na činjenicu da se predsjednik HGK-a Luka Burilović zbog zdravstvenih problema cijepio protiv koronavirusa, a za N1 je pojasnio da je on hrvatski ratni vojni invalid zbog teškog oboljenja pluća, naveo kako je imao tešku tuberkulozu, tešku upalni bronhitis, ima blagu astmu i upalne procese, tj. alergijske poteškoće. Zbog svega toga liječnici su mu rekli da spada u rizičnu skupinu i da se što prije pokuša cijepiti. Oreščanin je naveo dva slučaja iz svoje obitelji.

“Majka mi ima 85 godina, svaki tjedan dva puta zove doktoricu, ne zna se kad će biti cjepivo za nju. Bratić mi je srčani bolesnik, čeka premosnicu od 11. mjeseca, ne može u bolnicu zbog korone i još uvijek ne zna kad će se cijepiti.

Teško je što se on s takvim zdravstvenim problemima bori za hrvatske gospodarstvenike. Preporučujem mu da se odmah umirovi, s obzirom da je ratni vojni invalid, ima pravo sigurno na invalidsku mirovinu.”

“Vlada je danas malo smanjila diskriminaciju”

Vlada je danas malo smanjila diskriminaciju, kaže Oreščanin. “Ako netko može u kockarnicu, može i u kafić ili dječju igraonicu, koje su također zatvorene. Predložio sam ministru Aladroviću da u znak solidarnosti imaju plaću 4000 kuna pa bi možda to trebao biti sljedeći korak.

Korektno bi bilo da se dozvoli rad ugostiteljima i igraonicama te da Vlada pristane na model obeštećenja koji koriste Austrija i Njemačka, a kod nas iznos može biti i manji. U model ulaze i zatvoreni poduzetnici, ali i event industrija, putničke agencije, povremeni prijevoz te turistički vodiči”, predlaže što bi vlada još mogla učiniti.

Mjere za studeni i prosinac dosta su kasnile, a mjere za siječanj se isplaćuju redovito, kaže Oreščanin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar