Oreščanin: “Što, uhapsit ćete nas?”, Ćorić: “Neće proći, raskrinkat ćemo vas”

Vijesti 01. velj 202123:092 komentara
Izvor: HRT

Tijekom rasprave u emisiji Otvoreno o epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj te zahtjevima poduzetnika da se relaksiraju, zaiskrilo je Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, i Dražena Oreščanina, izvršnog direktora Glasa poduzetnika.

“Ovo što se danas dogodilo jest jedan zločin i iživljavanje represivnog aparata nad ljudima koji su samo pokušali raditi svoj posao. Tvrdnja da je on prekršio zakon nije točna, on je prekršio uredbu koju je donio Stožer gdje niti na koji način se ne može dokazati da je rad fitness centara i teretana uzrok širenja epidemije. Odveden je u zatvor bez ikakve podloge, zato što je htio raditi. Gospoda Davor Božinović i Krunoslav Capak su pretpostavili bez ikakvih dokaza da se u teretanama širi virus, koji se inače drugdje ne širi”, oštar je bio na početku Otvorenog izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin dodajući da se od ukupnog broja slučajeva zaraze 0,5% može povezati s teretanama, a ukupno 2% s ugostiteljskim objektima.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić oštro je replicirao, a tijekom replike Oreščanin se smijao njegovim izjavama.

“Ja ne vjerujem niti jednom podatku koji će iznijeti bilo Bujas, bilo Oreščanin. Govorimo o ljudima koji su ovu situaciju iskoristili za svoj politički angažman. Niti jedan niti drugi ne nose odgovornost za ono što rade, niti jedan od njih nije ugostitelj, ali pozivaju na bunt sve odgovorne građane i poduzetnike koji su se danas držali zakona. Oni koji to nisu učinili trebaju snositi sankcije zato što to nisu učinili. Možete se smijati koliko god hoćete. Krijete se iza drugih ljudi”, kazao je Ćorić.

“Krijete se iza drugih ljudi. i huškate i dovodite nas sve u situaciju da se Hrvatska danas kao društvo pita treba li biti odgovorna i zaštititi zdravlje građane ili slušati takve poput vas. To vam neće proći”, nastavio je ministar.

“Što, uhapsit ćete nas?”, replicirao je Oreščanin.

“Ne, jednostavno vam neće proći. Raskrinkat ćemo vas. I dovesti se u situaciju da u sljedećim mjesecima dođe do relaksacije”, rekao je Ćorić.

“Baš da vidim kako ćete nas raskrinkat. Dovest ćete do propasti malog poduzetništva” nadovezao se Oreščanin, nakon čega je raspravu prekinuo voditelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar